De geneeskrachtige eigenschappen van Olijfblad

Olijfblad

Olijfblad Producten Bestellen

Klik hier om Oijfblad producten bestellen

Latijnse namen: Olea europea
Andere namen: Zaytun (Arabisch, Perzisch); Elaia (Grieks); Aceituna (Spaans); Olivier (Frans); Frunze de Masline (Roemeens)
Taxonomie: Groentenrijk; Oleaceae (Olijf) familie
Gebruikt deel: Heel blad, bladextract, hars.
Smaak: Bitter, scherp, licht zoet en scherp.

Geneeskrachtige eigenschappen:

antibacterieel, antischimmel, ontstekingsremmend, anti-microbieel, antioxidant, antiseptisch, antiviraal, samentrekkend, cardiotonisch, hypoglycemisch, hypolipidemisch, hypotensief, immunostimulerend, ontstekingsmodulerend, lipotroop, vaatverwijdend.

Bestanddelen en farmacologie:
Het belangrijkste actieve bestanddeel van olijfblad, dat geconcentreerd is in het extract, is oleuropeïne,die in de hele boom voorkomt. Het is een krachtige antioxidant en vrije radicalen vanger met een complexe flavonoïde chemische structuur. 

De klinische en therapeutische effectiviteit ervan wordt synergetisch versterkt in samenwerking met andere vitale bestanddelen, waaronder verschillende flavonoïden zoals rutine, luteoline, apigenine en catechinen. 

Hoewel oleuropeïne een van de krachtigste antioxidanten is die we kennen, bevat olijfblad zo’n twaalf andere antioxidanten, waarvan de belangrijkste elenolzuur en hydroxytyrosol zijn. De concentratie van Oleuropein in het droge Olijfblad overschrijdt 60 – 90 mg. per gram. 

Naast de oleuropeïne zelf, zijn de verschillende hydrolyseproducten, voornamelijk oleuropeïne aglycon, elenolzuur, beta-3,4-hydroxyfenylethylalcohol en methyl-o-methyl elenolaat, biologisch de belangrijkste moleculen van belang. Andere actieve bestanddelen zijn onder meer 10-hydroxyoleuropein, ligstroside en 10-hydroxyligstroside. 

Het volstaat te zeggen dat de bestanddelen en de farmacologie van olijfblad, zowel in de bestanddelen zelf als in hun verschillende bijproducten en metabolieten, evenals in de synergetische interactie daartussen, buitengewoon complex is, en andere bestanddelen zullen in de loop van de dit artikel, indien nodig. 

Olijf Blad bevat ook andere flavonoïden, fenolen en fytosterolen. en andere bestanddelen zullen, indien nodig, in de loop van dit artikel worden geïntroduceerd. Olijf Blad bevat ook andere flavonoïden, fenolen en fytosterolen. en andere bestanddelen zullen, indien nodig, in de loop van dit artikel worden geïntroduceerd. Olijf Blad bevat ook andere flavonoïden, fenolen en fytosterolen.

Geneeskrachtige eigenschappen:
antibacterieel, antischimmel, ontstekingsremmend, anti-microbieel, antioxidant, antiseptisch, antiviraal, samentrekkend, cardiotonisch, hypoglycemisch, hypolipidemisch, hypotensief, immunostimulerend, ontstekingsmodulerend, lipotroop, vaatverwijdend.

Waarschuwingen en contra-indicaties:
Olijf Blad is van nature erg zachtaardig, mild, onschadelijk en niet-toxisch van aard; in zijn basiskwaliteiten en temperament is het zeer evenwichtig en gematigd. 

Daarom heeft het vrijwel geen contra-indicaties voor welke aandoening dan ook, en vrijwel geen schadelijke interacties met andere medicijnen en stoffen. 

Omdat Olijf Blad een gunstig en verlagend effect heeft op de bloedsuikerspiegel en het serumcholesterolgehalte, is het mogelijk dat degenen die een farmaceutische behandeling ondergaan voor een verhoogd bloedsuiker- en/of cholesterolgehalte hun spiegels van deze metabolieten willen controleren, en het kan zijn dat de arts de dosering moet aanpassen om tegemoet te komen aan de de Olijf Blad-therapie; hetzelfde kan gezegd worden van degenen die een medische behandeling ondergaan voor hoge bloeddruk, aangezien Olijf Blad een cardiotonisch en vaatverwijdend middel is. 

Hoewel Olijf Blad op zichzelf erg onschadelijk en niet-toxisch is, zijn degenen die immuun gecompromitteerd zijn, degenen die chronische infecties hebben, of degenen van wie het biologische terrein anderszins is aangetast, kunnen Herxheimer of microbiële afstervingsreacties ervaren als hun biologische terrein wordt verbeterd en gereinigd. 

Als dit gebeurt, stop dan gewoon een paar dagen met de Olijf Blad-therapie en drink veel vocht en/of kruidenthee om de symptomen van het afsterven en reinigen te verlichten.

olive-tree-branch-with-green-leaves-isolated

Medicinaal gebruik:

  • Als een breed spectrum natuurlijk anti-microbieel en immunostimulerend middel bij chronische infecties van alle soorten, en om het algehele biologische terrein van het organisme te reinigen en te verbeteren;
  • om de bloedsuikerspiegel te verlagen bij type 2 diabetes en metabool syndroom;
  • om het lipiden metabolisme te verbeteren en het serumcholesterol en LDL (Low Density Lipoproteins) te verlagen;
  • ls vasotonisch, vasodilatator en cardiotonic bij slechte bloedsomloop en milde tot matige hypertensie of hoge bloeddruk;
  • als een ontstekingsremmend en ontstekings modulerend kruid bij chronische ontstekingsziekten;
  • als een antiviraal en antimicrobieel middel bij verkoudheid en griep; als een algemeen tonicum en beschermer van het organisme bij immuun deficiëntie stoornissen, auto-immuunziekten en verouderings gerelateerde aandoeningen.

Dit zijn de belangrijkste medicinale toepassingen van Olijf Blad en het extract ervan.

Olijfblad

Bereiding en dosering:
Omdat Olijf Blad van nature erg mild, onschadelijk en niet-toxisch is, zijn er vrijwel geen dosering beperkingen voor Olijf Blad of het extract ervan, hoewel twee tot drie standaard gelatine capsules van het poedervormige blad of het extract ervan over het algemeen worden aanbevolen als een goede minimale dosis.

Voor meer ernstige of recalcitrante aandoeningen kan deze dosering worden verhoogd.

Thee, in de vorm van aftreksels of afkooksels, hoe dan ook ingekookt of geconcentreerd, kan van het gedroogde blad worden gemaakt en vrij gedronken worden als een drank; de standaardverhouding is één eetlepel van het gedroogde blad per kopje water.

Alcoholische tincturen kunnen ook van het blad worden gemaakt, in de verhouding van twee tot drie volle eetlepels van het gesneden en gezeefde gedroogde blad per kopje alcohol of sterke drank; de toevoeging van een eetlepel plantaardige glycerine aan de menstruatie is nuttig om een ​​vollere en bredere extractie van alle vitale bestanddelen te bereiken.

De thee van de bladeren, in aftreksel of afkooksel, kan uitwendig als wasmiddel worden gebruikt.

Kruidenformulering:
De inherent zachte, milde en evenwichtige aard van olijfblad en het extract ervan maken het zeer veelzijdig in kruidenformulering; het kan aan veel verschillende kruidenformules worden toegevoegd waar een antimicrobieel, immunostimulerend, cardiotonisch, vaatverwijdend of bloedsuiker-/cholesterolverlagend effect gewenst is. 

Als een milde bittere tonic om de maag en de spijsvertering te stimuleren, kan Olijfblad worden toegevoegd aan maag- en spijsverteringsformules, vooral om restvocht en troebelheid in het spijsverteringskanaal op te ruimen. In alle formules om de immuniteit te stimuleren en om het algehele biologische terrein van het organisme te reinigen en te verbeteren, is Olijf Blad een zeer waardevolle toevoeging.

Klassieke combinaties:
Met Mariadistel of het extract ervan om de lever te beschermen bij een hoge bloedsuikerspiegel of cholesterol, en bij natuurlijke therapie voor acute of chronische hepatitis.
Met Astragalus en Reishi (Ganoderma lucidum) om de immuniteit te stimuleren, genezen en in evenwicht te brengen, en als een antimicrobiële en immunomodulerende combinatie bij auto-immuunziekten.
Met Pau d’Arco (Ipe roxo-tahebo) bij chronische systemische candidiasis.
Met Self Heal (Prunella vulgaris) voor genitale of orale herpes.
Met fenegriekzaden om de bloedsuikerspiegel en cholesterol te verlagen.
Met meidoornbessen, bladeren en bloemen om het serum cholesterol te verlagen, het hart te stimuleren en de bloedsomloop te verbeteren, de bloedvaten te verwijden en de bloeddruk te verlagen.
Met Tsai Tou Vou Nou (Sideritis syriaca) of Griekse bergthee voor verkoudheid en griep, en om chronische ontstekingen onder controle te houden of te moduleren.

Beschrijving:
De oude, grijze olijfboom is een botanisch symbool van gezondheid, winterhardheid en een lang leven. En dus, volgens de oude leer dat wat je als voedsel of medicijn binnenkrijgt, door de assimilatie van zijn inherente kwaliteiten en deugden, je zal helpen om voor jezelf dezelfde sterke punten en deugden te verwerven, het olijfblad en zijn verschillende extracten en preparaten vormen een van de beste medicijnen en tonics van de natuur voor behoud van de gezondheid en verlenging van het leven.

Olijfbomen die nu in de hof van Getsemane buiten Jeruzalem staan, zijn zo oud dat sommige zelfs teruggaan tot Jezus Christus zelf, in zijn vurige gebeden in de tuin voor transcendentie en verlossing van de zware beproevingen die voor hem liggen.

In het oude Griekenland was de olijfboom heilig voor de godin Athena en symboliseerde hij haar grote wijsheid en welwillendheid. De grote voorzienigheid van Moeder Natuur is in overvloed te zien in de grijze olijfboom, waarop alle mediterrane volkeren sinds onheuglijke tijden vertrouwen voor voedsel, olie, medicijnen en cosmetische doeleinden. Voor hen is de olijfboom het symbool van het leven zelf.

Het olijfblad is een van de belangrijkste allround tonics van de Griekse geneeskunde, en een tonicum of herstellend middel in de beste en meest volledige zin van het woord, want het oefent een diepgaand versterkend of regulerend effect uit op de volgende lichaamssystemen: het immuunsysteem en de biologisch terrein; het hart en de bloedsomloop; en de lever, milt, pancreas en metabolisch systeem.

Omdat deze drie lichaamssystemen zo centraal en essentieel zijn voor de algehele homeostase of dynamisch evenwicht van het organisme als geheel, zouden Olijf Blad en het extract ervan in de Chinese kruidengeneeskunde zeker worden gecategoriseerd als een Fu Zhen kruid, of een kruid dat de normale, gezonde werking van het organisme ondersteunt of versterkt. 

Bovendien is het belangrijkste actieve bestanddeel van olijfblad oleuropeïne, een van de krachtigste antioxidanten die bekend is, die beschermt tegen oxidatieve stress, chronische ontstekingsprocessen en celbeschadiging. 

Aangezien het verouderingsproces wordt gekenmerkt door toenemende oxidatieve stress en cellulaire schade, evenals een geleidelijke, progressieve achteruitgang of verslechtering van het immuunsysteem, de bloedsomloop en metabolische systemen van het lichaam, kan Olijf Blad worden gezien als een van de beste anti-aging en levensverlengende kruiden die in de natuur voorkomen.

Olijf Blad is een geweldige zegen en supporter van de natuurlijke immuniteit van het menselijk lichaam vanwege de breedspectrum antimicrobiële werking tegen een ongelooflijk breed scala aan pathogene en infectieuze organismen: schimmels, gisten, schimmels, protozoën, bacteriën en allerlei soorten virussen.

De ongelooflijke anti-microbiële veelzijdigheid van Olijf Blad is niet alleen te danken aan het vermogen om de “slechteriken” zelf direct te doden, maar ook om de verschillende mechanismen te remmen die ze gebruiken om zichzelf te repliceren en/of toegang te krijgen tot de menselijke gastheer. 

En dus is olijfblad, zelfs of vooral, in grote doses, een van de beste botanische middelen die we hebben om het biologische terrein op te ruimen in degenen wier lichaam chronische, terugkerende of weerspannige infecties heeft. Het bestrijden van een infectie, of deze nu acuut of chronisch is, is een grote aanslag op de algehele vitaliteit en immuniteit van het lichaam, 

Het vermogen van Olijf Blad om infecties te bestrijden en het biologische terrein op te ruimen, geeft het ook een groot potentieel als botanisch wapen in het arsenaal van de kruidkundige tegen auto-immuunziekten, die een van de grootste gezondheidsbedreigingen zijn voor de moderne mens. 

Veel auto-immuunziekten hebben als oorzaak een aanhoudende chronische infectie of microbiële ziekteverwekker, die verknoopt kan raken met de eigen antilichamen, verdwaalde eiwitten van verschillende organen en weefsels, industriële chemicaliën en oxidatieve vrije radicalen is een soort pathogene cocktail die door het bloed reist en lymfe als een CIC, of ​​circulerend immuuncomplex. 

Deze CIC’s kunnen vervolgens het immuunsysteem van het lichaam in de war brengen, waardoor het onze eigen organen en weefsels aanvalt in een overdreven allergische of auto-immuunreactie. 

Door deze aanhoudende ziekteverwekkers en chronische infecties te bestrijden, en zo het biologische terrein van het organisme op te ruimen of te verbeteren, kan Olijf Blad helpen deze CIC’s te deactiveren of onschadelijk te maken. 

Als een ontstekingsremmend en ontstekingsmodulerend kruid helpt Olijf Blad ook de chronische ontstekingsprocessen die de meeste auto-immuunziekten gemeen hebben, te onderdrukken, te genezen en in evenwicht te brengen, en die ook nauw betrokken zijn bij verouderingsgerelateerde aandoeningen.

Olijf Blad is ook een geweldige remedie tegen verkoudheid, zowel bij de behandeling als bij de preventie, en de antivirale eigenschappen ervan zijn effectief tegen het griepvirus. 

Een infusie of afkooksel van olijfbladeren kan ook worden gedronken als koortsverdrijvend middel om koorts te breken. De antivirale, koortsverdrijvende en immuun stimulerende eigenschappen van Olijf Blad maken het een waardevolle aanvulling op kruidenformules om verkoudheid en griep te behandelen. 

Mevrouw M. Grieve geeft in haar kruidenboek instructies voor het bereiden van een thee van olijfbladeren die in de Levant of het Heilige Land wordt gebruikt voor de behandeling van hardnekkige koorts: Neem twee handen vol gedroogde olijfbladeren en doe ze in een liter water. Kook dit langzaam in tot een halve liter, zeef en drink. De schors, zegt ze, heeft ook waardevolle koortsverdrijvende eigenschappen. 

Avicenna zegt dat olijfbladeren op de huid kunnen worden gewreven om transpiratie te voorkomen,    

Ongeveer duizend jaar geleden realiseerde Avicenna zich terecht het centrale belang van het hart voor de gezondheid van elk orgaan en weefsel in het lichaam door erop te wijzen dat dit het enige orgaan is dat, als het gezond is, ook de rest van het lichaam zal zijn. gezond, maar als het zwak of ziek is, zal het hele lichaam eronder lijden. 

De moderne geneeskunde heeft hartaandoeningen erkend als de belangrijkste doodsoorzaak naarmate we ouder worden. Hart- en bloedsomloop stoornissen zijn ook complicaties van, of maken deel uit van het klinische beeld van, veel degeneratieve ziekten die verband houden met het verouderingsproces, zoals diabetes type 2 en het metabool syndroom. 

De antioxidanten en flavonoïde verbindingen in Olijf Blad helpen het hart en de bloedvaten te beschermen en behouden hun flexibiliteit, veerkracht en elasticiteit naarmate we ouder worden. 

Olijf Blad is ook een vasodilatator die de slagaders en haarvaten verwijdt, verbetering van de bloedstroom en perfusie naar de organen en weefsels, wat een positief, gezondheidsbevorderend effect heeft bij een breed scala aan aandoeningen en aandoeningen, waardoor de natuurlijke achteruitgang van de bloedsomloop naarmate we ouder worden, wordt vertraagd of omgekeerd. Olijf

Blad is zelfs nuttig bij het verwijden van de kransslagaders, waardoor de bloedtoevoer naar het hart verbetert.                     

Een bijzonder dodelijke stoornis van de bloedsomloop is hypertensie, of hoge bloeddruk, die de stille moordenaar wordt genoemd; onder de vele complicaties zijn hart-en vaatziekten, beroertes en nierfalen. 

Door de slagaders en bloedvaten te verwijden, hebben Olijf Blad en zijn extract een licht tot matig hypotensief of bloeddrukverlagend effect. Als natuurlijke beschermer en dilatator van de bloedvaten kan Olijf Blad de basis vormen van een natuurlijk gezondheidsregime bij hoge bloeddruk en andere aandoeningen van de bloedsomloop. 

En het mooie ervan is de lage toxiciteit en vrijwel geen schadelijke interacties met farmaceutische medicijnen. 

Omdat de vaatverwijdende eigenschappen van Olijf Blad een bloeddrukverlagend effect hebben, dient u uw arts te raadplegen voordat u Olijf Blad gebruikt in combinatie met bloeddrukverlagende medicijnen, en controleer zeker uw bloeddruk nadat u met Olijf Blad bent begonnen en pas indien nodig uw medicatie niveau aan. Zelfs de beste farmaceutische medicijnen voor hart- en bloedsomloop stoornissen doen niets om de bloedvaten te voeden, te beschermen en te ondersteunen; want dit Olijf Blad is geweldig. 

Naarmate we ouder worden, en vooral voorbij de middelbare leeftijd, heeft ons metabolisme de neiging om te vertragen, en de algehele snelheid en efficiëntie waarmee we macronutriënten zoals vetten en koolhydraten voor energie verbranden, nemen meestal af. 

Dientengevolge hebben residuen van overtollige of overtollige suikers en vetten de neiging zich op te hopen in het bloed. Het lichaam zet deze eerst om in vetten en slaat ze op in de vetcellen, maar gaat ze later op andere plaatsen opslaan, zelfs in vitale organen en weefsels. Dit ligt aan de basis van veel degeneratieve verouderingsgerelateerde ziekten zoals obesitas, hartaandoeningen, atherosclerose, diabetes type 2, metabool syndroom en hoog cholesterol. 

Van olijfblad is aangetoond dat het serumcholesterol en LDL verlaagt, of lipoproteïnen met lage dichtheid (slechte cholesterol), en de pathologische oxidatie van LDL remt; dit komt door het flavonoïde- en fytosterolgehalte. Het bloedsuikerverlagende effect van Olijf Blad werkt door de metabolische opname van glucose te verbeteren, onafhankelijk van insuline; dit lijkt echter alleen te werken in combinatie met glucose-geïnduceerde insulineafgifte. En dus werkt Olijf Blad aan het verminderen van de insulineresistentie die de kern vormt van diabetes type 2 en het metabool syndroom.

Vanwege het hoge gehalte aan flavonoïden en antioxidanten is Olijf Blad een goed ontstekingsremmend kruid, vooral tegen de schadelijke effecten van chronische ontstekingen in het lichaam. 

Door te helpen chronische ontstekingen in het lichaam onder controle te houden, is Olijf Blad ook een ontstekingsmodulerend kruid. In zijn Canon of Medicine, raadt Avicenna aan om Olijfblad in poedervorm te wrijven op pijnlijke jichtige en reumatische gewrichten; moderne patiënten hebben ontdekt dat de regelmatige inname van olijfblad extract helpt om de pijn van chronisch pijnlijke of ontstoken gewrichten te verminderen.

Avicenna raadt ook aan een afkooksel van olijfbladeren te koken met het sap van zure druiven en de vloeistof op rottende tanden aan te brengen om te helpen bij het extraheren ervan. 

Avicenna beveelt ook olijfbladeren aan als een goede koortsverdrijvende werking, vooral bij koorts die een dieprode ontsteking van de huid of slijmvliezen veroorzaakt, schadelijke kwaadaardige zweren, evenals netelroos en herpesachtige laesies. Als een breed spectrum antimicrobieel middel, is Olijf Blad gebruikt bij de behandeling van griep en verkoudheid; allerlei herpesinfecties; chronische systemische candidiasis; Epstein-Barr-virus en chronisch vermoeidheidssyndroom; HIV / ARC / AIDS; en tandheelkundige,

Concluderend moet worden benadrukt dat olijfblad vooral een veelzijdig tonicum of herstellend kruid is; als zodanig is het het meest bruikbaar bij constitutionele verbetering bij een breed scala aan chronische en degeneratieve aandoeningen en aandoeningen, en die welke typisch geassocieerd zijn met het verouderingsproces. 

Deze aandoeningen waarvoor het het meest wordt gebruikt, zijn onder meer een hoge bloedsuikerspiegel en een hoog cholesterolgehalte; type 2 diabetes en metabool syndroom; en hart- en vaatziekten en hypertensie. Het is ook nuttig als remedie tegen verkoudheid en om de weerstand tegen verkoudheid en griep te verbeteren. 

Door immuniteit te stimuleren en het biologische terrein van het organisme op te ruimen, is Olijfblad ook een steunpilaar in de natuurlijke behandeling van candidiasis, chronisch vermoeidheidssyndroom, auto-immuunziekten, immunodeficiëntie en HIV / ARC / AIDS. Ik heb zelfs meldingen gehoord dat het wordt gebruikt als een immunostimulant bij kankertherapie; hoewel het mogelijk nuttig kan zijn bij de behandeling van deze ziekte, heb ik nog geen harde gegevens gevonden die de werkzaamheid ervan bevestigen of kwantificeren.

bronnen:

www.en.wikipedia.org/wiki/Olive_leaf

www.mdidea.com/products/proper/proper06202.html

www.herbwisdom.com/herb-olive-leaf.html

Nestor Olijfbladeren Bestellen

www.healthychristianliving.com/olive_leaf_extract.htm

www.theoliveleaf.net/olive-leaf-extract-benefits

www.raysahelian.com/oliveleaf.html

The Canon of Medicine door Avicenna, vertaald en samengesteld door Laleh Bakhtiar, pp. 815 – 821. @2012 door Laleh Bakhtiar, Gepubliceerd door Great Books of the Islamic World, Inc., gedistribueerd door Kazi Publications.

A Modern Herbal, Volume 2
 door Mrs. M. Grieve, blz. 598 – 599. @1971 door Dover Publications, New York, NY, oorspronkelijk gepubliceerd door Harcourt, Brace and Company in 1931.

Het handboek voor traditionele genezers: een klassieke gids voor de geneeskunde van Avicenna door Hakim GM Chishti, ND, pg. 238. @1988 door Hakim GM Chishti, Uitgegeven door Healing Arts Press, Rochester, Vermont, VS.

DISCLAIMER:  De informatie in dit artikel is alleen voor educatieve doeleinden, voor algemeen gezondheidsonderhoud en preventie, en is niet bedoeld om een ​​medische ziekte of aandoening te diagnosticeren of te behandelen. De lezer neemt alle persoonlijke verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid op zich voor de toepassing van de informatie in dit artikel, en wordt geadviseerd om de hulp in te roepen van een arts of gediplomeerd zorgverlener als zijn of haar symptomen of toestand aanhouden of verergeren.

author avatar
Sven Author & Product Research / Development

Tijdelijk
Gratis DARMMANAGEMENT PRO
Wij hechten veel waarde aan het helpen van mensen bij het verbeteren van hun gezondheid en welzijn. We zijn ervan overtuigd dat Darmmanagement een belangrijke rol kan spelen in dit proces. Profiteer Vandaag
DarmmanagementPRO50
error: Oeps, dat is vervelend....