Galstenen

De ongelooflijke lever en galblaas zuivering (Andreas Moritz, Hulda Clark)

Deze pagina gaat over de alternatieve behandeling van Galstenen volgens de methode van Andreas Moritz en Hulda Clark.

Indien u reeds in bezit bent van het pakket en u zoekt het KUURPROGRAMMA, klik hier.

Galstenen zijn een belangrijke oorzaak van ziekte in het lichaam.
Ze verminderen het functioneren van het meest complexe, veelzijdige en invloedrijke orgaan van het lichaam – de lever.

Niemand heeft ooit een kunstmatige lever uitgevonden, omdat het zo complex is. Op de tweede plaats, na de hersenen, in complexiteit, denkt de lever de meest ingewikkelde spijsverterings- en stofwisselingsprocessen uit, waardoor het ‘t leven en de gezondheid van iedere cel in het lichaam beïnvloedt.

Door de obstakels te verwijderen die de lever verhinderen haar taak op juiste en efficiënte wijze uit te voeren, kan het lichaam terugkeren naar een staat van continue balans en vitaliteit.

Deze website is een krachtig instrument bij zelfgenezing. In een tijd waarin we niet langer vertrouwen op de aangeboren wijsheid van ons lichaam, bieden wij een eenvoudige, zelf uit te voeren remedie die voorziet in een zelfbekrachtigde genezing.

Het positieve gezondheidsaspect van leverreiniging

Veel van ons hebben ooit wel eens gehoord dat een goede gezondheid niet komt door gebruik van veel voorgeschreven medicijnen, operatieve verwijdering van lichaamsdelen of zelfs niet van anti-oxidanten.

Echte gezondheid komt door het elimineren van lichaamsvreemde stoffen, die vitale organen belemmeren in hun optimale natuurlijke functioneren waarmee ze het lichaam voorzien van gezonde voedingsstoffen.

Tijdens de vorige eeuw werden grote hoeveelheden geraffineerd voedsel, chemicaliën en ander niet natuurlijke middelen in ons voedsel en verzorgingsproducten voor ons lichaam geïntroduceerd. Het immuunsysteem is eenvoudig weg niet geprepareerd voor deze aanval die onze gezondheid in gevaar brengt.

Het overgewicht

De grootste bondgenoot die we kunnen vinden in ons gevecht tegen de dikke bolle buik is de lever. De conditie van dik worden en blijven komt doordat de lever te veel ‘vergiftigingsstoffen’ moet verwerken over een te lange periode. We hebben allemaal wel eens de volgende uitspraken gehoord: “Wat ik ook eet ik word van alles dikker”, of “Bij mij is het genetisch bepaald dat ik dik moet zijn”. Maar waarom grotere maten kleding beter passen komt – en hier citeer ik Per Claude Matar, Medisch Doctor, in een artikel, ‘Je lever: de onbezongen held’ –

“De meeste vergiftigingsstoffen neigen vetoplosbaar te zijn en kunnen gemakkelijk de vetcellen te bereiken. Gifstoffen worden naar de lever geleid waar ze worden veranderd van vetoplosbaar in wateroplosbaar, zodat ze kunnen worden geëlimineerd door de op watergebaseerde eliminatiekanalen.

Maar wanneer het lichaam overspoeld is door gifstoffen, dan slaan ze de lever over en komen direct in de vetcellen waar ze definitief worden opgeslagen. Deze vergiftigde vetcellen kunnen erg koppig/standvastig worden.

Ze zullen het lichaam willen beschermen tegen de giffen. Gewichtstoename wordt onafwendbaar en pogingen gewicht te willen verliezen wordt een crime zo niet onmogelijk.

Een klein gedeelte van deze gifstoffen wordt constant uit de bewaarplaats, door het lichaam, naar de lever gestuurd in de hoop dat deze ze alsnog elimineert. Als dat niet lukt worden ze weer terug gestuurd naar de bewaarplaats, de vetcellen.

Deze gifstoffen zijn dus permanent aanwezig en circuleren door het lichaam. we hebben als mens een zeer goed ontwikkeld immuunsysteem dat er normaal gesproken voor zorgt dat ziektes en infecties worden bestreden.

De giffen echter prikkelen het immuunsysteem dat poogt deze te overwinnen. Wanneer dat echter constant gebeurt wordt het immuunsysteem overbelast en overwerkt.

Acne, allergische reacties, ouderdom, depressies, diarree, ecxeem, een algemeen gevoel van ziek voelen, hoofdpijn, spier- en botpijnen, slapeloosheid of juist erg slaperig en moe zijn indicaties dat de lever zijn ontgiftigingswerk niet meer goed kan doen.

Veel mensen grijpen dan naar medicijnen om genoemde symptomen te bestrijden. Maar al wat zij doen is de leverfunctie verstoren in zijn mogelijkheid optimaal te functioneren en zo je lichaam op correcte wijze te ontgiftigen en zo kom je in een vicieuze cirkel.

Hoe kun je vaststellen of je lever niet correct functioneert?
Hier zijn wat tips waar je op kunt letten:

  • Intolerantie voor vet eten (in ieder geval na het eten ervan voel je je slechter)
  • Pijnlijke spieren of gewrichten
  • Het duurt lang voor wondjes genezen
  • Bittere of metalen smaak na het opstaan ‘s morgens.
  • Ontlasting heeft een uitgesproken smerige geur
  • Pijn aan de rechterkant van je buik, wellicht met pijn in je rechterschouder erbij enkele uren na het eten van een maal met veel vet.
  • Ontlasting verandert van vast in waterig
  • De huid van je voetzolen vervelt.
  • Droge huid of huiduitslag

Verzorg je lever goed en deze zal jou goed verzorgen. Aldus Dr. Claude Matar. Hij is de directeur van het centrum voor gezondheid en welzijn in South Pasadena, CA.

De lever tracht het lichaam te dienen als filter en grootste ontgiftigingsorgaan, maar als deze vastloopt en verontreinigend raakt zal het vroeger of later kleine en grotere gezondheidsproblemen veroorzaken.

Een vastgelopen lever is eenvoudigweg niet in staat op een goede en adekwate manier te ontgiftigen, de meest zichtbare voorbeelden van een verstoorde gezondheid door een overbelaste lever zijn allergieën en ademhalingsproblemen.

Met een verstopte lever worden niet natuurlijke stoffen niet langer ontgiftigd en blijven opgeslagen in verschillende delen van het lichaam. De hoeveelheden kunnen eerst minimaal zijn, maar na verloop van tijd stapelt de verontreiniging zich op en verhindert het functioneren van vitale organen.

De sleutel tot een energiek, pijnvrij en gezond leven is een schoon, onbelemmerd, normaal functionerend systeem van organen. Een darmreiniging en leverreiniging zijn net zo goed voor je gezondheid als een goede onderhoudsbeurt van een slecht lopende auto.

Een van de leverfuncties is het aanmaken van gal en het afleveren van gal aan de verschillende galkanalen in de lever. De gal metaboliseert (stofwisseling) of in normaal Nederlands: verwerkt het vet in het eten.

Bij veel mensen (die al jaren vetrijk en kapot gekookt voedsel eten) zijn de galkanalen vol galstenen en hoe meer galstenen hoe minder gal de lever produceert. Het is als een tuin vol stenen. De galkanalen kunnen ook vol cholesterol zitten omdat de stenen de cholesterol belemmeren het lichaam te verlaten, waardoor het cholesterol gehalte stijgt.

Een lever en galblaas beurt moet op geregelde tijden gebeuren om deze galstenen kwijt te raken. Voor hoe dat te doen zie verderop.

Je voedselpatroon veranderen, een darmreiniging en daarna een leverreiniging zal je lichaam ook stimuleren zich van galstenen te ontdoen en van andere belemmeringen allemaal om je lichaam beter te laten functioneren. En zo zal de lever weer als een compleet, sterk en gezond orgaan gaan functioneren.

De lever is een vitaal orgaan wiens mogelijkheid om voedsel te ontgiftigen en het lichaam te zuiveren van chemicaliën en andere vijandige stoffen de basis is voor een optimale gezondheid. De lever is een filter, een levend filter om het bloed schoon te houden en vrij van giffen en extreem ‘vuil’. Schoon bloed betekent een ziektevrij lichaam.

Zoals miljoenen mensen een slecht functionerende darm hebben in deze ‘kook en bewerkte’ voedsel maatschappij, zo hebben velen een verstopte slecht functionerende lever zonder dat ze dit weten.

Door een opeenvolgende en constante verwijdering van ‘vuil’ dat niet steeds terugkeert in het lichaam, zullen mensen van boven de 45 er in het algemeen 10 jonger uitzien dan anderen met een verstopte lever en slecht functionerende darmen.

En deze mensen zullen zelden ziek zijn.

Een eenmalige schoonmaakbeurt van je lever zal je niet van alle belemmeringen afhelpen en zul je het eerste jaar zeker 4 tot 5 keer moeten herhalen. De eerste schoonmaakbeurt zal je echter wel verlossen van een hoop ellende, maar er zal nog veel achterblijven van een jarenlange opbouw van gif en vuil.

Hoe beter je een goed ‘dieet’ volgt, hoe sneller je lever schoon zal raken en hoe beter je lever ook op schoonmaakbeurten zal reageren en hoe beter ook je lever je zal helpen in een goede energieke gezondheid.

Het belang van leverreiniging

De lever zuiveren is niet iets dat onlangs is uitgevonden. Al de oude culturen en beschavingen kenden de noodzaak de lever schoon te houden. Er zijn veel bruikbare zuiveringsformules voor handen die doorgegeven werden van generatie op generatie of wel door educatie door de voorouders of wel door traditionele healers.

Hoewel de exacte mechanismen van deze door de tijd beproefde zuiveringsmethoden niet zo goed begrepen werden als, wellicht, vandaag de dag (door de methoden van het wetenschappelijk begrip en onderzoek), ze zijn daarom niet minder geldig, wetenschappelijk en effectief dan welke nieuwe bewezen theorie dan ook.

De medische wetenschap moet nu tot een vergelijken komen met het feit dat er talloze bruikbare methoden van genezing zijn die hebben gewerkt bij miljoenen mensen door de eeuwen heen en dit kan het verschil maken bij de behandeling van de meest bedreigende ziekten die de moderne samenlevingen teisteren.

Ieder huis en stuk gereedschap heeft een soort van onderhoudswerk of herstelwerkzaamheden nodig van tijd tot tijd; anders verliest het z’n werkelijke functie waarvoor het was ontworpen. Ditzelfde principe gaat op voor de lever. Er is geen ander orgaan in het lichaam, behalve de hersenen, dat zo complex is en dat zoveel vitale functies heeft als de lever.

We poetsen onze tanden en we wassen onze huid elke dag, omdat we weten dat de blootstelling aan voedsel, lucht, chemicaliën, enz. sporen achterlaten die ons het gevoel geven niet schoon te zijn en die ons ongemakkelijk laten voelen.

Weinig mensen echter bedenken dat dezelfde zuiveringsprincipes gelden voor de inwendige delen van het lichaam. De longen, huid, darmen, nieren en lever hanteren een enorme hoeveelheid inwendig geproduceerd afval, wat een noodzakelijk bijproduct is van de ademhaling, de spijsvertering en de stofwisseling.

Onder normale omstandigheden kan het lichaam heel adequaat omgaan met de stofwisselingsafvalproducten die dagelijks opstapelen, door ze veilig uit het systeem te elimineren.

Deze normale omstandigheden omvatten het eten van voedzame en biologische producten, leven in een schoon milieu, het hebben van veel fysieke beweging en oefening en een gebalanceerde, vreugdevolle levensstijl leven.

Toch, hoe weinigen van ons kunnen claimen zulke levens te leiden?

Wat gebeurt er als ons dieet, levensstijl en onze omgeving niet langer gebalanceerd genoeg is om aan de lichaamsbehoeften aan energie, voeding en onberispelijke circulatie te voldoen?

Eén van de organen die het meeste lijdt aan een overdosis toxische chemicaliën, slechte kwaliteit voeding en een gebrek aan beweging, is de lever. Het is echter voor iedereen die bezorgd over z’n gezondheid is, van het grootste belang zich ervan te verzekeren dat zijn/haar lever gezuiverd is en vrij blijft van enige obstructies en zwakheden.

De lever zuiveren is niet iets wat een ander voor je kan doen. Het is meer een zelfhulpmethode, die een diep gevoel van zelfverantwoordelijkheid en vertrouwen in de natuurlijke, aangeboren wijsheid van het lichaam, vereist. Je zult je alleen aangetrokken voelen tot het zuiveren van je lever als je diep van binnen weet dat dit iets is wat je absoluut moet doen.

Als je dit niet zo voelt, is het waarschijnlijk het beste dit schrijven voorlopig weg te leggen en te wachten. Zodra de tijd er rijp voor is, zul je de vastberaden impuls of het verlangen voelen om het functioneren van je lever te verbeteren.

Hoewel de leverzuivering geen remedie is om ziekten te genezen, schept het wel de voorwaarden voor het lichaam om zichzelf te genezen. In feite is er nauwelijks een aandoening die niet significant verholpen kan worden door het verbeteren van de leverprestatie.

Om de werkelijke betekenis van de leverzuivering te kunnen begrijpen, moet je persoonlijk ervaren hoe het voelt om een lever te hebben die bevrijdt is van twee handen vol galstenen. Voor veel mensen is de leverzuivering een ‘verbazingwekkende’ ervaring geweest.
Wat reden genoeg is om het te delen met hen die voor zichzelf willen zorgen.

Deze pagina gaat over de alternatieve behandeling van Galstenen volgens de methode van Andreas Moritz en Hulda Clark. Indien u reeds in bezit bent van het pakket en u zoekt het KUURPROGRAMMA, klik hier.

Ingezonden foto's van gebruikers...