Detoxen heeft wonderbaarlijke effecten

Je kunt je lichaam van al de opgeslagen gifstoffen ontdoen of bij overgewicht je eerste kilo’s afvallen. Je kunt deze periode aangrijpen om van al je lichamelijke verslavingen, verkeerde voedingsgewoonte, drank en sigaretten af te geraken.

Je krijgt zo’n energie boost dat je ook geestelijk zo stevig in je schoenen staat dat je ook na de kuur makkelijk kunt blijven doorgaan met een gezondere levensstijl.

Veel gestelde vragen

Detoxen, ontslakken of vasten is een traditie die reeds duizenden jaren terug gaat en over de hele wereld bekend is.

Het reinigen van het lichaam verhoogt de vitaliteit en levensduur en bevordert onze fysieke, mentale en spirituele balans en ons welzijn.

Powerdetox heeft dit detox-principe aangepast aan de moderne tijd. Het resultaat is een alledaagse, effectieve en daardoor gezonde én plezierige manier van detoxen, die probleemloos in onze moderne, westerse levensstijl past.

Ook zonder het volgen van een detox dieet verwijdert je lichaam op een natuurlijke manier de gifstoffen met behulp van je lever, darmkanaal en nieren.

Het verwijdert de gifstoffen via je urine en ontlasting. Je kunt de natuurlijke afvoer van gifstoffen bevorderen door het volgen van een voedingspatroon dat focust op het nuttigen van voedingsmiddelen zoals groente, fruit, granen en water.

Voedingsmiddelen die de natuurlijke ontgifting afremmen zijn onder andere verwerkte voedingsmiddelen, voorverpakte voedingsmiddelen en voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan verzadigde vetten.

Alleen gezonde volwassenen zouden moeten overwegen om een detox plan te volgen. Tieners en kinderen zouden geen detox dieet moeten volgen.

Ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft is het niet verstandig om een detox dieet te volgen. Ook patiënten met een eetstoornis of een chronische medische aandoening zoals diabetes of hartziektes kunnen dit beter mijden of hun arts raadplegen.

Een gezond dieet waarbij je de juiste hoeveelheid voedingsstoffen tot je neemt en bewerkte voedingsmiddelen mijdt is voor iedereen geschikt.