Wat kan ik verwachten van een detox kuur?

Geestelijk en Lichamelijk in balans

Spiritueel en Maatschappelijk in evenwicht

Een Ziektevrij Leven

Ziekte is geen onderdeel van het ontwerp van het lichaam.

Ziektesymptomen geven alleen maar aan dat het lichaam probeert ernstige schade of zelfs een levensbedreigende situatie te voorkomen.

We worden ziek als ons immuunsysteem wordt onderdrukt en overbelast door opeengehoopt giftig afval. Wanneer de opeenhoping een climax heeft bereikt, probeert het lichaam het op verschillende manieren te zuiveren. Haar methoden van zelfverdediging en zuivering vereisen vaak koorts, infectie, ontsteking, zweren en pijn.

De Powerdetox kuur doet veel meer dan alleen het herstellen van de balans in het lichaam. Het helpt mensen actief zorg te dragen voor hun eigen gezondheid voor de rest van hun leven.

Een ziektekostenverzekering afsluiten kan een ziektevrij leven niet garanderen.

Goede gezondheid ontstaat vanzelf wanneer je je lichaam vrij houdt van galstenen en andere giftige afvalstoffen, en wanneer je de meest basale behoeften voor het onderhouden van jeugdigheid en vitaliteit gedurende je leven vervult.

Verbeterde Spijsvertering, Energie En Vitaliteit

De betekenis van een ‘goede spijsvertering’ omvat drie basis processen in het lichaam:

  1. Het voedsel dat we eten wordt afgebroken in voedingsstoffen.
  2. De voedingsstoffen worden gemakkelijk geabsorbeerd, gedistribueerd naar alle cellen en ze worden efficiënt gemetaboliseerd.
  3. De afvalproducten die het gevolg zijn van het afbraakproces en het gebruiken van voedsel worden volledig geëlimineerd door de uitscheidingsorganen en -processen.

Het lichaam heeft een goede spijsvertering nodig om de continue, efficiënte vervanging van 60-100 triljoen cellen te kunnen garanderen. Om homeostase te blijven, moet het lichaam 30 biljoen nieuwe cellen maken om hetzelfde aantal oude, versleten of beschadigde cellen te vervangen.

Als dit geleidelijk aan gebeurt, dag na dag en jaar na jaar, zullen de nieuwe lichaamscellen net zo gezond en effectief zijn als de vorige. En zelfs als bepaalde cellen, zoals hart- en hersencellen, niet kunnen worden vervangen (deze theorie staat op het punt achterhaald te worden), hun samengestelde delen worden desalniettemin constant vernieuwd, d.i. koolstof, zuurstof, waterstof en stikstof atomen.

De natuurlijke vervanging van cellen en atomen is, helaas, niet langer compleet of efficiënt bij de meerderheid van de mensen die leven in een stressmaatschappij waar maar weinig tijd is voor een gezonde levensstijl en een gebalanceerd dieet.

Mensen zijn tegenwoordig ongezond, omdat ze ongezond voedsel eten.

Door ons lichaam te zuiveren en het de best mogelijke behandeling te geven, kunnen we allemaal onze kwaliteit van leven verhogen naar een hoog niveau van energie en vitaliteit, wat de natuurlijke gezondheidstoestand is waarop ieder menselijk wezen recht heeft.

Een goed functionerend spijsverteringssysteem en een galstenen vrije lever scheppen de belangrijkste condities voor het lichaam om een soepel verlopende vervanging van cellen te reguleren zonder opeenstapeling van toxines.

Dit is het beste tegengif tegen veroudering en ziekte die iedereen maar kan hebben.

Vrij Van Pijn

Pijn is een signaal dat het lichaam gebruikt om bepaalde problemen of disfunctioneren te identificeren en te corrigeren. Pijn is op zichzelf geen ziekte, maar een signaal van een juiste immuunreactie op een abnormale situatie.

Wanneer de pijn op natuurlijke wijze verdwijnt, zonder het gebruik van pijnstillers, betekent dit dat het lichaam weer in balans is. Chronische pijn geeft aan dat de immuunreactie niet voldoende is en dat de oorzaak van het probleem nog niet verwijderd is.

Een detox kuur kan de pijn in het lichaam helpen reduceren en verdwijnen, ongeacht of de pijn gevoeld wordt in de gewrichten, het hoofd, de zenuwen, de spieren of de organen.

Het lichaam is zo gezond als het bloed en de lymfe zijn.

Als het bloed en de lymfe enorme hoeveelheden toxines bevatten, wat het geval is met een verstopte lever, kan er irritatie, ontsteking en infectie, of schade aan de cellen en weefsels in de zwakkere delen van het lichaam ontstaan.

Als de functies van vertering, stofwisseling en het verwijderen van afvalstoffen in het lichaam zijn beschadigd, kan het bloedimmuunsysteem haar genezende werk in het lichaam niet volbrengen.

Aangezien chronische pijn veroorzaakt wordt door chronische verstopping, moeten de lever, de darmen, de nieren en het lymfesysteem gezuiverd worden voordat er geprobeerd wordt de pijn te behandelen.

In bijna elk geval, zal dit alle pijn laten verdwijnen en een vibrerende gezondheid en goede immuun functies herstellen.

Een Meer Flexibel Lichaam

Een fysiek flexibel lichaam is een maatstaf van hoe goed de organen, gewrichten, spieren, verbindende weefsel en cellen gevoed worden door het voedsel dat we eten, het water dat we drinken en de lucht die wij inademen.

De vertering- en stofwisselingsprocessen die deze zaken aan de cellen beschikbaar stellen, moeten in top conditie zijn om gezondheid een permanente realiteit te laten zijn. Stijfheid in de gewrichten en spieren wijst op zure afvalstoffen in deze delen van het lichaam als gevolg van een slechte vertering en uitscheiding.

Iedereen die yoga, gymnastiek of een andere vorm van beweging beoefent, en die een Powerdetox kuur doet, bemerkt enorm toegenomen flexibiliteit in de rugwervel, de gewrichten en de spieren.

Opgeslagen minerale zouten in de nek en schoudergebieden beginnen te verminderen en pijn en stijfheid verdwijnt. Het hele lichaam voelt meer ‘verbonden’, omdat de bindweefsels die de cellen samenhouden weer meer vloeibaar worden.

Een rivier van puur, zuiver water stroomt gemakkelijker en met minder frictie dan een rivier die ‘verdikt’ is met veel vuil en modder.

Een flexibel lichaam veronderstelt ook een open en soepele geest. Een rigide lichaam anderzijds is een signaal van een rigide en angstige geest. Als het lichaam wordt voorzien van dunner bloed en verharde structuren weer zacht worden, dan wordt de mentale houding ook meer expansief en inschikkelijk. Dit verhoogt onze mogelijkheid om de kansen in het leven in het nu te benutten en het voegt grote vreugde en bevrediging toe aan elke dag.

Het omkeren van het verouderingsproces

Verouderen wordt over het algemeen gezien als een onvermijdelijk fenomeen dat iedereen op een gegeven moment zal treffen. Deze visie verwijst echter alleen naar de ‘negatieve’ gevolgen.

Ouder worden kan ook gezien worden als een groeiproces dat het leven rijker maakt, dat wijsheid doet toenemen en dat rijk aan ervaringen en volwassenheid maakt, deugden die zelden op jonge leeftijd gevonden worden.

Het negatieve aspect van ouder worden, waarmee de meerderheid van de mensheid zich identificeert, is een stofwisselingsprobleem dat zich geleidelijk aan ontwikkelt over een langere periode.

De ongewenste effecten van ouder worden zijn het gevolg van disfunctioneren dat zich openbaart op celniveau. Als de lichaamscellen niet in staat zijn de dagelijks geproduceerde afvalstoffen snel genoeg te verwijderen, wordt een deel ervan in de celmembranen opgeslagen.

In feite worden de celmembranen ‘afvalbakken’ op celniveau.

De cellen kunnen zichzelf niet ontdoen van al hun eigen afval, omdat het omringende bindweefsel is gevuld met ander afvalmateriaal (door een geblokkeerd lymfesysteem). Na verloop van tijd wordt dit inefficiënte afvoeren van afvalstoffen meer uitgesproken en duidelijk. Dit achtergebleven afval snijdt geleidelijk aan de toevoer van zuurstof, voedingsstoffen en water aan de cellen af en het verdikt de celwanden (membramen) aanzienlijk.

De celmembranen van een pasgeboren baby zijn erg dun, bijna kleurloos en transparant. De gemiddelde 70 jarige persoon heeft heden ten dage celmembranen die op zijn minst vijf keer zo dik zijn als die in een babylichaam aangetroffen worden; de kleur van de membramen is over het algemeen bruin, en in sommige gevallen zelfs zwart. Dit cel degeneratieproces is wat we over het algemeen ‘verouderen’ noemen.

Zelfs gedurende het ouder worden, worden alle cellen in het lichaam routinematig vervangen door nieuwe cellen. Toch zijn de nieuwe cellen over het algemeen niet in een betere condities dan de oude waren. Het geaffecteerde weefsel of de groepen cellen zijn zwakker geworden en ze lijden aan ondervoeding.

Dit geeft de nieuwe cellen een erg slechte start in het leven. Met als consequentie dat de membramen van de nieuwe cellen binnen de kortste keren ook vol raken. Ze hebben geen kans om zich te ontwikkelen in gezonde jonge cellen.

Als meer en meer cellen en het omringende verbindende weefsel verzadigd raken met giftige substanties, beginnen gehele organen in het lichaam ouder te worden en achteruit te gaan.De huid, welke het grootste orgaan in het lichaam is, begint ook aan ondervoeding te lijden.

Dit heeft tot gevolg dat het wat van zijn elasticiteit verliest, dat zijn natuurlijke kleur verandert en dat het droog en ruig wordt en er ontstaan vlekken die vol zitten met afvalstoffen van het stofwisselingsproces.

Op dat moment wordt het negatieve aspect van ouder worden zichtbaar aan de buitenkant. Dus is het duidelijk dat uiterlijk ouder worden, wat een direct gevolg is van een tekortschietende celstofwisseling, eerst in het lichaam verschijnt.

Verslechterde vertering en leverfunctionering zijn de hoofdoorzaken van inefficiënte celstofwisseling. Beide functies verbeteren dramatisch na een Powerdetox kuur wanneer al het giftig afval uit de organen, weefsels en cellen verdwenen zijn door een eenvoudige manier van zuivering.

Zodra de cellen hun ‘donkere huid’ beginnen af te werpen (een natuurlijk gevolg van de zuivering), neemt de absorptie van zuurstof, voedingsstoffen en water toe. In plaats van oud en moe te zijn, worden de cellen weer nieuw en dynamisch. Dit is het moment waarop het eigenlijke verouderingsproces omgekeerd wordt en de positieve aspecten van ouder worden beginnen te domineren.

Innerlijke en Uiterlijke schoonheid

De resultaten van een gestaag verbeterende celstofwisseling zal de manier waarop je je innerlijke zelf ervaart net zoveel beïnvloeden als dat het aan de buitenkant zichtbaar zal zijn.

Oudere mensen zien er stralend en jeugdig uit wanneer ze echt gezond zijn. Jonge mensen kunnen er echt oud uitzien als hun lichamen giftig en moe zijn. Natuurlijk is het zo dat als je uiterlijke schoonheid wilt bereiken, je eerst innerlijke schoonheid moet ontwikkelen.

Als je lichaam veel afvalstoffen heeft verzameld, is het niet in staat om je te doordrenken met een schijn van schoonheid en waardigheid. Er zijn nog steeds groepen inheemse mensen die leven in de meest afgelegen delen van de wereld die een perfecte gezondheid en vitaliteit genieten. Zij zuiveren regelmatig hun lever, nieren en darmen met oliën, kruiden en vloeistoffen.

Deze praktijken zijn verloren gegaan voor de moderne beschavingen waar de nadruk ligt op het verbeteren van de oppervlakkige uiterlijke verschijning en, in geval van ziekte, symptomen bestrijdt in plaats van de oorzaak te verwijderen.

Zij die een Powerdetox kuur hebben gedaan, vertellen dat ze zich veel beter voelen over hun lichaam, hun leven en hun omgeving. In veel gevallen verbetert iemands zelfvertrouwen en het vermogen om anderen te waarderen zodra het lichaam in toenemende mate gezuiverd wordt.

De Powerdetox kuur kan in grote mate bijdragen aan het ontwikkelen van vitaliteit en innerlijke schoonheid. Dit zal niet alleen het verouderingsproces vertragen of het omkeren, maar het zorgt er ook voor dat je je jeugdiger en aantrekkelijker voelt, ongeacht je leeftijd.

Verbeterde Emotionele Gezondheid

De Powerdetox kuur heeft direct betrekking op hoe je je voelt over jezelf en anderen.

Onder stress is het waarschijnlijk dat je geïrriteerd, geërgerd, gefrustreerd en zelfs kwaad wordt. De meeste mensen nemen aan dat stress iets heeft te maken met externe problemen waarmee ze in hun leven te maken hebben. Dit is echter maar gedeeltelijk waar. Onze reactie op bepaalde zaken, situaties of mensen is alleen maar negatief omdat we niet in staat zijn ermee om te gaan.

De darm, die de functies van het zenuwstelsel onderhoud door het te voorzien van vitale voedingsstoffen, bepaald ook onze reactie op stress.

Oude mucus (slijmlagen) belemmeren de goede distributie van voedingsstoffen, wat het lichaam forceert verschillende noodmaatregelen te nemen, zoals het excessief afgeven van stresshormonen.

Voor een korte tijd helpt deze eerste hulpmaatregel om de meeste lichaamsfuncties te handhaven, maar op een gegeven moment wordt het lichaamsevenwicht verstoort en het zenuwstelsel verslechtert.

Gezien deze onevenwichtige stand van zaken triggert elke externe druk of veeleisende situatie een buitensporige stressreactie welke, op zijn beurt, zorgt voor een gevoel van gestrest en overweldigd zijn.

Ons emotionele welzijn is onlosmakelijk verbonden met onze fysieke gezondheid.

Het darmstelsel zuiveren en het schoon houden helpt de emotionele balans te bewaren.

Door de oude mucus te verwijderen, roei je ook de diepgewortelde angst en haat uit die daar al lange tijd opgeslagen kan zijn. Deze opluchting of het loslaten van oude, onopgeloste zaken kunnen een nieuw gevoel van ‘leven’ creëren.

Dit gevoel van vrijheid en euforie wordt over het algemeen direct na een Powerdetox kuur ervaren en het geeft aan wat je te wachten staat.

Een Heldere Geest En Meer Creativiteit

Een heldere geest, geheugen, creativiteit en de mogelijkheid om te concentreren en aandacht te focussen hangen allemaal af van hoe goed de hersenen en het zenuwstelsel gevoed worden.

Een ineffectief circulatiesysteem heeft een afstompend en onderdrukkend effect op alle mentale processen. Dit, op zijn beurt, voegt stress en spanning toe aan het zenuwstelsel.

Reeds tijdens de Powerdetox kuur zul je een verbetering kunnen zien van de mentale vermogens. Veel mensen vermelden dat hun geest minder turbulent en meer ontspannen wordt.

Anderen benoemen een plotselinge toename van expansieve gedachten en creatieve uitkomsten. Artiesten vinden over het algemeen dat er een nieuwe dimensie opent voor hun creatieve expressie, inclusief het waarnemen van kleuren en vormen.

Zij die zich begeven op het terrein van spirituele groei of zelfontwikkeling zullen bemerken dat het reinigen van het lichaam zal helpen bij het verkrijgen van toegang tot een diepere, voormalig verborgen terreinen in zichzelf en zij kunnen beter gebruik maken van hun mentale potentieel.