Hydratatie fase
Iedereen kan direct beginnen met de hydratatie fase ook indien men niet van plan is om op korte termijn een Powerdetox kuur uit te voeren.
Je kunt gewoon je normale voedingspatroon van 3 maaltijden per dag blijven gebruiken maar enkele aanpassingen zijn aanbevolen.
Deze fase kan men tot 30 dagen doen en dan heb je nog voldoende supplementen over om de Powerdetox 5-7-5 kuur te doen.
Neem elke dag 1 x Darmmanagement Shake met klein schepje probiotica.
Wat gebeurt er in deze fase?
In deze fase let je wat beter op je eten. Je eet wat meer groente (liefs rauw) en je gaat wat meer water drinken. Je meet de pH waarde van je urine en dat geeft je een indicatie van hoeveel zuren je lichaam moet verwerken. Deze fase is tevens bedoeld om bewust te worden van verzurende voeding en wat het doet met je lichaam.
Eet ik verkeerd?
Waarschijnlijk wel. Over het algemeen wordt er te veel verwerkte en verzurende voeding gegeten. Daarbij heeft 90% van de Nederlandse bevolking een tekort aan vezels in het dieet.
Door het starten met de Hydratiefase, beter te gaan eten en het gebruik van Darmmanagement kan er al snel een verbetering plaats vinden.
Voorbeeld dieet en voeding
Eet meer groente en fruit. Eet minder vlees. Of stop met het eten van vlees voor deze periode. Maak de recepten van de pagina Sappen, Soepen en Salades.
Kijk ook naar de sap recepten. Waarschijnlijk wil je tijdens de voorbereidingsfase ook reeds een aantal van deze heerlijke sappen bereiden.
Hoeveel water heeft een mens dagelijks nodig?
Hoeveel water we drinken, hangt af van een veelheid van omstandigheden, bv. – de aard en de intensiteit van het fysieke werk – de omgevingstemperatuur – de aard van de gebruikelijke voeding – de leeftijd – het geslacht – de grootte en het gewicht van de persoon.
Voedsel dat een hoog vochtgehalte heeft, draagt ook bij aan het op peil houden van de hoeveelheid water in het lichaam. Mensen nemen gemiddeld per dag via het voedsel 1 liter water op. De totale hoeveelheid water die men dagelijks moet opnemen is afhankelijk van je eetpatroon en activiteiten.
Lijst met symptomen van verzuring:
Een ongezonde huid hebben
Een ongezonde huid is slechts een van de symptomen van te zuur zijn.
Als je nagels dun zijn en je klaagt dat ze gemakkelijk breken, kunnen de cosmetica je niet helpen. Bovendien heb je misschien een droge huid en kunnen de hoeken van je lippen barsten. Ook veroorzaakt het te zuur zijn dat haar uitvalt.
Ongezonde mond en tanden hebben
Te zuur zijn kan niet alleen gevoelige tanden veroorzaken, maar ook je tanden verliezen. Je kan dus meestal tandpijn en gevoelig tandvlees hebben.
Spijsverteringsproblemen hebben
Veel mensen hebben last van spijsverteringsproblemen. Te zuur zijn maakt de spijsvertering moeilijker. Dus die zure reflux, zweren en gastritis veroorzaken.
Vreugdeloos en depressief zijn
Verzurende voedingsmiddelen veroorzaken weinig energie. Ook kan men zich veel nerveus voelen.
Te zuur zijn is van invloed op het hele lichaam
Als je meestal zure voedingsmiddelen eet, kun je vaak hoofdpijn, krampen in de benen en conjunctivitis hebben, omdat deze aandoening niet alleen het metabolisme beïnvloedt, maar ook de gezondheid. Een lage lichaamstemperatuur is ook een van de symptomen. Als je snel infecties krijgt of als je daar de neiging naar hebt, is dat omdat je te verzuurt bent.
Hoe voorkom je dat je te zuur bent?
Het pad naar een alkalische levensstijl is niet erg moeilijk. Kortom, door de verhouding van zuur voedsel op ongeveer 30% te houden en een alkalisch dieet op ongeveer 70% zal het lukken.
1. Ga groen
Groenten, sommige soorten fruit, zaden, noten en wortels zijn van nature alkaliserend. Het verhogen van de hoeveelheid hiervan in je dieet zal automatisch de consumptie van zure voedingsmiddelen zoals vlees of granen verminderen. Avocado’s, rode biet, spinazie, boerenkool, komkommer gaat je alkaliteit verhogen.
2. Consumeer zure voedingsmiddelen bewust
Het is een uitdaging om deze van nature verslavende voedingsmiddelen zoals vlees, eieren, bewerkte suikers, bloem en zuivelproducten te verwijderen. Het is echter aanzienlijk eenvoudiger om hun hoeveelheid in je dagelijkse voeding te verminderen tot minder dan 30%.
3. Beperk alcoholgebruik
Alcohol kan verschillende problemen in ons leven veroorzaken. Het veroorzaakt echter onvermijdelijk voedingsproblemen vanwege het zeer hoge suikergehalte. Alcohol moet op verantwoorde wijze worden geconsumeerd. Anders maakt het het lichaam zeer snel zuur.
4. Drinken van alkalisch water
Allereerst moeten we toegeven dat de meesten van ons niet genoeg water drinken. Iedereen moet elke dag voldoende water drinken, bij voorkeur alkalisch water. Leidingwater of flessenwater heeft een pH van maximaal 7, terwijl alkalisch water een gemiddelde pH van 9 heeft. Dit helpt bij het balanceren van de alkalische zuurniveaus in het lichaam.
5. Kies drankjes zorgvuldig
Cafeïne-houdende dranken zoals koffie en energiedranken moedigen je meestal aan om meer suiker te consumeren. Het kiezen van natuurlijke, alkaliserende dranken zoals kruidenthee (pepermunt, yerba mate enz ..), citroenwater en groene poedersupplementen zoals chlorella (darmmanagement) kan helpen het spijsverteringsstelsel te reinigen, het metabolisme te optimaliseren en overtollig zuur uit te roeien.
6. Oefening (zelfs indien mild)
Je hoeft niet elke dag urenlang consistent te oefenen. 20-30 minuten vier vijf keer per week is belangrijker dan je denkt. Oefening maakt het lichaam alkalisch en zorgt ervoor dat zweet het lichaam verlaat. Zweet is zuur, dus de alkaliteit van het lichaam zal worden verhoogd.
7. Breng je leven in evenwicht
Het is keer op keer bewezen dat stress meer kwaad doet dan veel andere meer voor de hand liggende factoren. Het vinden van manieren om van stress af te komen, zoals yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen, milde lichamelijke oefeningen, vermindert het zuurgehalte aanzienlijk.
ALKALINE & ZUURVORMENDE GRAFIEK
PH | ||
Consumeer sporadisch of nooit | 2.3of lager | Cola’s en andere zure dranken |
25% zure pH | 3.0 | Lam, Schaaldieren, Geitenkaas, Pasta, Zorgen maken, Tabaksrook, NutraSweet, Varkensvlees, Gebakjes, Frisdrank, Augurk, Gebrek aan slaap, Chocolade, Verwerkt voedsel, Wijn, Kaas, Zwarte Thee, Stress, Overwerk, Azijn, Aspartaam, Magnetron Voedsel. |
4.0 | Koffie, Pistachenoten, Veenbessen, Tarwe, Popcorn, Witbrood, Rundvlees, Pruimen, De meeste noten, pinda’s, het meeste flessenwater en Sportdranken, bramen, gezoet fruit Sappen, Tomatensaus | |
Er zijn 20 delen alkaliteit nodig om 1 deel ZUUR in het lichaam te neutraliseren | 5.0 | Gekookte Bonen, Suiker, Aardappelen zonder schil, boter, gezouten, tarwemerk, Kip & Kalkoen, Ingeblikt Fruit, Bonen, Linzen, Rabarber, Bier, Witte rijst, zwarte bonen, Gekookte maïs, melasse |
6.0 | Melk, Yoghurt, De meeste granen, bruine bonen, Bewerkte sappen, bruine rijst, Tarwebrood, Oesters, Vruchtensap, Sojamelk, Geitenmelk, Vis, Lima Bonen, Roggebrood, Cacao, haver, koudwatervis, Spinazie, Kokosnoot, Thee, Pruimen, Speltrijst, Amandelmelk, Lever, Zalm, Tonijn |
* Hoewel citroenen, limoenen en grapefruits chemisch zuur zijn, wanneer ze zijn gemetaboliseerd in het lichaam hebben ze eigenlijk een alkaliserend effect.
** Hoewel fruit veel goede vitamines en mineralen heeft en erg rijk is aan vezels, is het ook gevuld met suiker. U kunt dezelfde voedingsvoordelen van groenten krijgen zonder de negatieve effecten.
Voedingsmiddelen en activiteiten kunnen in twee worden verdeeld
groepen: alkalisch – vormend (pH hoger dan 7) en zuurvorming (pH lager dan 7).
Probeer je leven te vullenmet het alkalisch vormende voeding en activiteiten uit dit schema.
PH | ||
pH NEUTRAAL | 7.0 | Optimale pH voor menselijk bloed Kraanwater: De meeste gemeenten hebben water van +/- 7,0. Optimale Ph voor mens, bloed is 7.365. Boter vers, ongezouten, room, verse rauwe melk, Margarine, olie, behalve Olijfolie. |
De meeste voedingsmiddelen worden meer zuur vormend wanneer ze worden gekookt. | 8.0 | Appels, Tomaten, Raap, Paprika, Ananas, Wilde Rijst, Canteloupe, Sinaasappelen, Amandelen, Verse Maïs, Olijven, Radijs, Kersen, Aardbeien, Grapefruit, Avocado’s, Champignons, Sojabonen, Rabarber, Gierst, Abrikozen, Perziken, Bananen |
% 75 Alkalische pH | 9.0 | Olijfolie, rauwe courgette, gekiemde granen, Rauwe slabonen, mango’s, mandarijnen, Druiven, meeste sla, zoete aardappel, rauw Aubergine, Bosbessen, Papaja’s, Meloenen, rauwe erwten, luzernespruiten, peren, Vijgen & Dadels, Kiwi |
Vrij consumeren Rauw is het beste | 10 | Rauwe Spinazie, Spruitjes, Bloemkool, Alfalfa gras, zeewier, rauwe broccoli, rode Kool, Wortelen, Komkommers, Asperges, Artisjokken, rauwe selderij, aardappelschillen, Citroenen & Limoenen |
* Hoewel citroenen, limoenen en grapefruits chemisch zuur zijn, wanneer ze zijn gemetaboliseerd in het lichaam hebben ze eigenlijk een alkaliserend effect.
** Hoewel fruit veel goede vitamines en mineralen heeft en erg rijk is aan vezels, is het ook gevuld met suiker. U kunt dezelfde voedingsvoordelen van groenten krijgen zonder de negatieve effecten.