DE DETOX FASE

Advies van kuursterkte

De Powerdetox bestaat uit verschillende te kiezen kuurprogramma’s geschikt voor zowel beginners als gevorderde gezondheidszoekers. Je kunt de kuur naar wens aanpassen op jouw niveau en tijdens de detox fase kun je ook veranderen van niveau. De kuurfases (voorbereiding, detox, nazorg) blijven hetzelfde, echter de reinigingsdiepte bepaal je zelf aan de hand van de door jou vooropgezette doelstellingen.

Begin de kuur altijd op nivo 1 (sapvasten). Je kunt altijd overstappen op een milder nivo als de reinigingseffecten te sterk zijn. Je krijgt tijdens de detoxfase genoeg voedingsstoffen binnen in de vorm van vloeibare voeding (groente en fruitsappen), wellicht zelfs meer voedingsstoffen dan met je normale vaste voeding.

Honger hoeft men niet te lijden. Men kan zoveel sappen drinken als men wenst, maar afslankers dienen er rekening mee te houden dat sappen ook calorieën bevatten. Je kan ook gaan soepvasten of de kuur combineren met een ander dieet.

Over sapvasten en de effecten van sapvasten

Dit is wat je kan verwachten als je een week lang gaat sapvasten:

Tijdens dag één en twee kan het zijn dat je het moeilijk hebt om van het idee af te komen dat je moet eten. Je ruikt bijvoorbeeld eten, en je mist het sociale aspect van eten. Vanaf dag drie is gewoonlijk alles makkelijk, je hebt de laatste stoffen uit de darmen verwijderd, wat een grote vrijheid in de hersenen met zich meebrengt, je wordt coherent.

Op dit punt vind je sapvasten beter dan eten. Dag vier, vijf en zes zijn zeer etherisch en je omgeving ziet er kalm en spiritueel uit. Dag zeven is een traag begin voor het opnieuw opnemen van voedsel, gewoonlijk een smoothie, of een rauw gemixte soep of zo. Tegen het einde van de dag misschien een fruitmaaltijd.

Denk eraan: sapvasten heeft nog nooit iemand kwaad gedaan

Reiniging van het lichaam

Door het sapvasten of door zeer weinig, licht verteerbaar voedsel in te nemen, kan het spijsverteringsstelsel zich maximaal toeleggen op haar tweede functie, namelijk de reiniging van zichzelf en van het lichaam.

Ze kan zichzelf reinigen door het opruimen van de afvalstoffen in de darm, die dan langs de natuurlijke weg het lichaam verlaten eventueel gestimuleerd door darmspoelingen.

Een andere reinigingsmogelijkheid bestaat erin dat door de darmflora de afvalstoffen worden afgebroken en herleid tot elementaire stoffen, die dan terug worden opgenomen en in de lever opnieuw gebruikt of geneutraliseerd worden en via de huid of nieren worden afgevoerd.

Verder reinigt het spijsverteringsstelsel ook het lichaam door de grote speekselklieren, de gal, de alvleesklier en de talloze kliertjes die in de darmwand liggen. Samen met hun secreties voeren deze ook afvalstoffen af uit het bloed. (Beslagen tong, aangeladen tanden enz.) In dezelfde tijd worden tijdens de kuur ook andere reinigingspoorten van het lichaam maximaal gestimuleerd.

We moeten voor ogen houden dat het lichaam twaalf reinigingspoorten bezit, die meestal alle meer worden geactiveerd tijdens de kuur: De huid, De ogen, De oren, De neus, De longen, De mond en keel, De maag, De dunne darm, De dikke darm, Vaginaal, De nieren, De handen en voeten. Daarom moet men altijd rekening houden met een mogelijke toename van huidklachten en terugkeer van vroegere klachten, die kort kunnen opflakkeren en daarna snel te verdwijnen.

Hulpmiddelen tijdens de kuur

Tijdens de kuur kunnen een aantal extra hulpmiddelen worden in gezet om het reinigings- en regeneratieproces te stimuleren. Denk aan lichaamsbeweging, Sauna of Turks Stoombad, Massage, Ademhalingsoefeningen, Meditatie e.d

Levenswijze en houding

Tijdens de kuur moet rekening gehouden worden met de volgende belangrijke voorwaarden om tot een optimaal resultaat te komen:

1. Een regelmatig levensritme,
2. Een evenwichtige verdeling van arbeid en rust,
3. Het vermijden van zenuwslopende invloeden zoals psycho-sociale crisissituaties, overwerk, te veel lawaai of toxische milieuhinder,
4. Vroeg naar bed.

Lees hier de Gebruiksaanwijzing klysmaset en klysma vullingen

Algemene aanbevelingen bij eetzucht / verslaving

Eetzucht kan alleen weggenomen worden door het kernprobleem van die vreemde voedselbegeerte aan te pakken. Je moet leren inzien dat, hoewel je hunkert naar die enorme sorbet of die twee zakken zoutjes, je lichaam die voedingsmiddelen biochemisch gezien niet nodig heeft.

Er is zelfs een grote kans dat het behoefte heeft aan heel andere dingen.

Pak de eerstvolgende keer dat je last hebt van eetzucht fruit of groente in plaats van junk food en drink een flink glas sap dat je lichaam geeft wat het werkelijk nodig heeft.

KUURSCHEMA DETOX FASE

TIJDSTIP
(van de dag)
DETOX FASE
(za t/m vr)
OCHTEND(Alleen dag 1 – Detox 1 drinken)
1 glas water
Darmmanagement Shake
1 glas water
darmspoeling/klysma uitvoeren
Sap
MIDDAG1 glas water
Darmmanagement Shake
1 glas water
TUSSENDOORKruidenthee, water, sap
AVOND1 glas water
Darmmanagement Shake
1 glas water
(darmspoeling)
ALGEMEENBij voorkeur Nivo 1 (alle dagen sapvasten)
Bij Nivo 2, sappen, soepen, salades

Kuurproces en uitwerking

De eerste dag van de detox kuur
Zaterdagochtend (eerste Detoxdag) maken we het darmstelsel helemaal leeg met behulp van Detox-1 en creëren zelf een soepele darmvulling met Darmmanagement, een combinatie van soepele vezels, mineralen en enzymen. Darmmanagement trekt snel door het darmstelsel en hecht zich aan alles wat niet in het darmstelsel thuishoort (o.a. oude mucus) en voert dat af.

Gifstoffen, metalen e.d. welke vrijkomen tijdens het ontslakkingsproces worden opgezogen en snel afgevoerd. De combinatie van deze natuurlijke supplementen heeft daarnaast nog vele andere verrassende eigenschappen. Het is alsof we het darmstelsel vegen met een zachte bezem en daarna stofzuigen.

Het op deze wijze behouden van de darmwerking zal de afvoer van gifstoffen versnellen en eventuele bijwerkingen door het vrijkomen van gifstoffen worden tot een minimum beperkt.

Los 30 gr. Detox 1 op in een groot glas water. Je kunt nog eventueel wat citroensap of sinaasappelsap toevoegen tegen de bittere smaak. Drink dit vroeg in de ochtend op een nuchtere maag en drink daarna nog een groot glas water.

Detox 1 werkt laxerend maar is niet prikkelend voor de darm. Het weekt afzettingen van ziekte- en gifstoffen op de darmwanden los en spoelt die uit (werkt na 1-3 uur). Blijf in de buurt van een toilet waar je gebruik van kunt maken.

Indien je de kuur met spoelingen doet, voer na enkele uren eventueel de eerste darmspoeling uit (zie beschrijving verderop). Neem de overige supplementen volgens het kuurschema.

Alle Detox dagen (weekkuur 7 dagen, weekendkuur 2 dagen):

Neem als ontbijt en avondeten een Darmmanagement shake met een sap naar keuze of met water.

Drink de shake direct op en laat hem niet te lang staan! Neem de overige supplementen volgens het kuurschema.

 

Powerdetox met spoelingen of zonder spoelingen?

– Powerdetox kuur met spoelingen:

Bepaal zelf de tijden wanneer je de spoeling gaat uitvoeren, in de ochtend en/of in de avond.

Je neemt in principe elke dag een spoeling, maar forceert niets. Indien je een dag niet kunt i.v.m. werken dan is dat geen probleem. Detox 1 neem je alleen op de eerste Detoxdag verder niet.

– Powerdetox kuur zonder spoelingen

Indien je de kuur zonder spoelingen doet dan neem je elke detoxdag in de ochtend op een nuchtere maag 1 afgestreken koffielepel Detox 1 opgelost in water (dr. Mayr methode).

Detox 1 zorgt elke dag voor een goede darmdoorvoer zodat gifstoffen zo snel mogelijk het lichaam verlaten en geen ongemakken kunnen veroorzaken.

Volg verder het programma dat je voor jezelf hebt opgezet en volg het kuurschema.

Hoe combineer ik de Powerdetox kuur met de Lever- en Galblaaszuivering?

Indien de Powerdetox kuur wordt gecombineerd met de lever- en galblaaszuivering dan wordt deze reiniging op de laatste dag van de detoxfase uitgevoerd. Bekijk hier het Lever en Galblaas zuiverings programma.

Vastencrisis en herxheimer reactie

Het is de bedoeling om gedurende de kuur de stofwisseling zo min mogelijk te belasten en zo veel mogelijk te reinigen en af te voeren. Het reinigingsproces kan wat klachten met zich meebrengen, zoals hoofdpijn of een verkoudheid of griep die los komt. Dit is dan een gunstig teken, het lichaam komt dan in de uitscheidingsfase. Drink in dat geval weer meer schoon water voor de afvoer van de afvalstoffen en gebruik de spoelingen om de gifstoffen sneller uit het lichaam te spoelen.

Het kan voorkomen dat door de reiniging golfsgewijs omzettingsproducten terug het bloed ingezogen worden. Het organisme heeft dan te maken met een ‘crisis’, dat wil zeggen een ‘vergiftiging met terugwerkende kracht’ als gevolg van de in beweging gekomen slakken.

Zo’n crisis kan zich op allerlei manieren manifesteren, o.a. in de vorm van hoofdpijn, geen trek, weerzin tegen het eten, misselijkheid, versuftheid, duizeligheid, humeurigheid, prikkelbaarheid, loodzware vermoeidheid, zwakte, gezichtsstoornissen etc. De crisis komt meestal heel plotseling op, duurt een paar minuten tot uren en soms dagen. Bij voortzetting van de kuur zal men zich steeds beter gaan voelen zodra de gifgolf die het lichaam overspoelde, is weggeëbd en de gifstof is uitgescheiden.

Organen kunnen echter ook reageren met ‘herstelpijn’, met bijvoorbeeld zwellingen van gewrichten in het geval er oudere gewrichtsklachten bestaan, of met pijnen in verschillende weefsels in geval van weke-delen-reuma, pijn in de galblaas als men last heeft van een galaandoening.

Bij oudere ontstekingsprocessen in maag, dunne darm of dikke darm, vooral in uithoeken van dikke darm of in de eierstokken, kan zich in deze organen pijn voordoen. Andere symptomen van crisisgewijze reiniging zijn huiduitwasemingen, vreemd gekleurde, sterk ruikende stoelgang, slechte adem en troebele, scherp ruikende urine.

Vrouwen kunnen tijdelijk last hebben van vaginale uitscheidingen of van extra veel uitscheiding.

Al deze symptomen kan men bestrijden door het regelmatige gebruik van darmmanagement en darmspoelingen (klysma’s) tijdens de Detox fase. Indien deze dagelijks worden gebruikt dan zullen er weinig ongemakken zijn.