OVERZICHT POWERDETOX KUURPROGRAMMA Dit is een overzicht van het powerdetox kuurprogramma. Een programma bestaat altijd uit een aantal fasen, afhankelijk van welk programma je kiest. Maar er is altijd een hydratatiefase, voorbereiding, detox en nazorgfase. De master fase is voor gevorderden. Lees hieronder verder powerdetox darmmanagement

Korte beschrijving van supplementen gebruik en voedingsadvies tijdens de kuur fasen 

Klik op de link bij de kuurfase voor meer uitgebreide informatie in detail

 

Hydratatie fase
De Milde fase

Duur:
2 tot 30 dagen

Supplementen:
1 x Darmmanagement Shake per dag met klein schepje probiotica.

Lees meer in detail over Hydratatie fase

DE HYDRATATIE FASE:

Deze milde fase is voor iedereen die nog niet de tijd heeft om aan de andere fases te beginnen of diegene die de Ph test nog niet hebben gehaald.

Iedereen kan direct starten met de Hydratatie fase. Deze fase is met name bedoeld voor mensen welke nog vast zitten in een verkeerd eetpatroon dat het lichaam verzuurd en dat het lichaam een hoge mate van verzurende voeding dient te verwerken.

Je kunt gewoon je normale voedingspatroon blijven gebruiken tijdens deze fase en deze fase wordt aanbevolen aan mensen met slechte voedingsgewoontes waarbij veel verwerkte voeding wordt gegeten. Dus ook als je geen detox kuur gaat doen, kun je dit programma blijven volgen.

Deze fase kan men 30 dagen doen en ook dan heb je nog voldoende supplementen over om de Powerdetox 5-7-5 kuur uit te voeren.

Supplementen:
Elke dag: 1 x Darmmanagement Shake met klein schepje probiotica.

Tips:

  • stop met het eten van zuurvormende voeding. (eet minder vlees, eet meer groente)
  • drink per dag 750 ml. versgeperst groente sap of zelfgemaakte groente soep
  • neem elke ochtend als ontbijt een darmmanagement shake.
  • drink meer water

Lees meer in detail over Hydratatie fase

Voorbereiding fase

Voorbereidingfase
De zachte fase

Duur:
5 dagen

Supplementen:
2 x per dag Darmmanagement shake met probiotica.

Lees meer in detail over de voorbereidingsfase

DOEL VAN DE VOORBEREIDING FASE:

Reguleren van de darmwerking en afbouwen van de vaste voeding

Bij de start van voorbereiding fase weet je dat je over 5 dagen met de detox fase gaat starten. Begin deze fase het liefst op een maandag, dan is zaterdag je eerste detox dag en heb je waarschijnlijk vrij en voldoende tijd voor jezelf.

In de voorbereidingsfase ga je de vaste voeding langzaam afbouwen.
Je eet bijvoorbeeld geen vlees meer en laat het lichaam langzaam wennen aan het eten van alleen maar groente, fruit, salades en soepen in de detoxfase.

Indien je de powerdetox kuur met spoelingen hebt gekozen en dus over een klysmaset beschikt dan kan er in deze fase ook al een spoeling worden uitgevoerd.

Tijdens deze fase neemt men dagelijks 2 Darmmanagement shakes met probiotica. Een shake s’morgens als ontbijt en een s’ avonds 30-60 minuten voor een eventuele maaltijd.

Lees meer in detail over de voorbereidingsfase

Detox fase

Detoxfase
De Power fase

Alle detox dagen:
3 x darmmanagement Shake.
S’morgens als ontbijt, s’middags als lunch en s’ avonds als maaltijd met een schepje probiotica (detox 3).

Lees meer in detail over de Detox fase

DOEL VAN DE DETOXFASE:
Darmreiniging, ontzuren, ontslakken en regenereren

Dit is de Detox fase waarbij je bij voorkeur gaat sapvasten. Daarbij kan men groente en fruitsappen drinken maar ook salades maken en groentesoep of zelfs gewokte groenten, afhankelijk van de kuursterkte welke je hebt gekozen. Sappen, soepen, salades! Dus geen honger lijden.

Tijdens deze fase start je de eerste dag met het innemen van een groot glas water waarin 30 gram detox 1 is opgelost. Dit maakt je darmstelsel leeg.

Indien je de kuur met spoelingen doet, neemt men alleen dag 1 de Detox 1.

Indien je de kuur ZONDER spoelingen doet dan wordt elke dag gestart met een groot glas water waaraan een theelepel detox 1 wordt toegevoegd.

Daarnaast neemt je in beide gevallen dagelijks 3 x een Darmmanagement shake met probiotica.

Lees meer in detail over de Detox fase

Nazorg fase

Nazorgfase
De zachte fase

Supplementen:
elke dag 1 tot 2 x darmmanagement Shake met een klein schepje probiotica. s’morgens als ontbijt en s’ avonds 30-60 minuten voor een eventuele maaltijd.

Lees meer over de nazorg fase

DOEL VAN DE NAZORGFASE:

Langzaam opbouwen vaste voeding naar een gezond dieet

De nazorgfase is de omgekeerde versie van de voorbereidingsfase. In deze fase ga je de vaste voeding weer langzaam opbouwen naar een gezond voedingspatroon van vaste voeding en wellicht ook sappen van groente en fruit.

De nazorg fase kun je zolang doen als je wil.

Lees meer over de nazorg fase

DE MASTER FASE

Masterfase

Niet voor iedereen

MASTER FASE – ALLEEN VOOR ERVAREN DETOXERS

Voordat je aan de Master fase begint is het aan te bevelen dat je aan de volgende richtlijnen hebt voldaan; Je hebt een combinatie van de milde en zachte fase 3 weken gedaan, of een combinatie van de zachte en Powerfase voor de laatste 3 weken. Je voelt sterk dat je deze fase in wil gaan en je hebt een sterk karakter om dit te doen.

Op de Master fase wordt geen vaste voeding gegeten maar alleen groentesap of water gedronken

Indien je deze fase de eerste keer doet is groentesap of soep aanbevolen. Het voorziet het lichaam van de nodige electrolyten en voeding.

Mensen die al vaker een detox hebben gedaan kunnen overwegen om alleen maar water te drinken tijdens deze fase om daarmee fysiek en mentale of spirituele doelstelingen te halen.

Klik op 'persoonlijke doelstellingen bij je detox kuur'