Na de detox periode

Na de darmreiniging en detox is het belangrijk om aandacht te besteden aan wat je eet. Door het verwijderen van opgehoopte gifstoffen, heeft je lichaam nu meer energie en kan het beter functioneren. Daarom is het belangrijk om gezond en voedzaam voedsel te consumeren om ervoor te zorgen dat je lichaam optimaal blijft functioneren.

 1. Eet verse, biologische producten
  Het is belangrijk om te kiezen voor verse, biologische producten. Biologische producten bevatten minder pesticiden en chemicaliën en zijn over het algemeen voedzamer dan producten die zijn gekweekt met behulp van synthetische pesticiden.
 2. Kies voor gezonde vetten
  Gezonde vetten zijn essentieel voor een gezond dieet. Kies voor gezonde vetten zoals olijfolie, avocado’s, noten, zaden en vette vis zoals zalm.
 3. Eet voldoende vezels
  Vezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering en helpen bij het voorkomen van constipatie. Kies voor vezelrijke voedingsmiddelen zoals volkoren granen, groenten, fruit en peulvruchten.
 4. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen
  Bewerkte voedingsmiddelen bevatten vaak veel suiker, zout en ongezonde vetten. Deze voedingsmiddelen bieden weinig voedingswaarde en kunnen bijdragen aan gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen. Kies in plaats daarvan voor gezonde, onbewerkte voedingsmiddelen.
 5. Drink veel water
  Water is essentieel voor een gezond dieet en helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit je lichaam. Drink minstens 8 glazen water per dag en vermijd suikerhoudende dranken en frisdrank.
 6. Eet regelmatig en in kleine porties
  Eet regelmatig en in kleine porties om je spijsvertering gezond te houden. Dit helpt ook bij het voorkomen van overeten en gewichtstoename.
 7. Luister naar je lichaam
  Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en te eten wanneer je honger hebt en te stoppen wanneer je vol zit. Dit helpt om een gezonde relatie met voedsel te ontwikkelen en overeten te voorkomen.

Na de darmreiniging en detox kan het moeilijk zijn om terug te keren naar je normale eetpatroon. Het is belangrijk om deze veranderingen geleidelijk aan te maken en te focussen op het eten van gezond, voedzaam voedsel om je lichaam optimaal te laten functioneren.

We moeten leren een gebalanceerd dieet te hebben om gezond te zijn.

Hoe eet je na de detox periode?

Hier is een voorbeeld van een goede nazorg periode die je kunt volgen om weer terug te keren naar een normaal, gezond voedingspatroon.

Dag 1

Ochtend: rauw fruit of groentesap – herhaal zo vaak als je wilt, maar alleen als je honger hebt
Lunch: salade en / of groentesap
Diner: groentesoep of licht gestoomde groenten.
Drink veel water of thee
Eet een paar dagen GEEN verwerkt voedsel.
Je kunt desgewenst doorgaan met de groentenbouillon

Dag 2

Ochtend: fruit of vruchtensap – herhaal zo vaak als je wilt, maar alleen als je honger hebt
Lunch: salade * en / of soep
Diner: gestoomde groenten met een saus naar keuze, je kunt een beetje gestoomde bruine rijst toevoegen.
* Salade, met komkommer, kool, ui, tomaat, sla, spruitjes. Voor een saus kun je rauwe appelazijn, olijfolie, honing, knoflook, basilicum mengen.

Dag 3

Blijf bij fruit, salades licht gekookte groenten en veel alkalisch water en sappen.
Veel rauw, ongekookt vezelachtig voedsel is het beste.
Je kunt beginnen met het ontbijt (tomaat, komkommer, geitenkaas, volkoren brood, etc.) ook bent je vrij om noten, walnoot, cashewnoten, gedroogd fruit enz. te gebruiken.

Dag 4

Peulvruchten kunnen aan je dieet worden toegevoegd (erwten, alle soorten bonen, kikkererwten enz.)
Volkorenbrood, rogge en haver hebben de voorkeur, wit brood moet worden vermeden.

Dag 5

Je kunt beginnen met het consumeren van zuivelproducten, vis en vlees. Vis zal het gemakkelijkste worden verteerd.

Stap voor stap zit je nu op het spoor van een gezond voedingspatroon en levensstijl.

Blijf dagelijks 1 shake darmmanagement nemen aangevuld met een klein schepje Probiotica. Je kunt ook nog een spoeling of klysma uitvoeren tijdens deze periode indien je daar behoefte aan hebt.

Notitie

Onthoud: je kunt alles eten wat je wilt, zolang je een evenwicht tussen voeding en verwennerij weet te behouden!

Beginselen van een gezonde voeding

We moeten echt voedsel eten, niet alleen vanwege sociale, smaak- en emotionele redenen, maar we moeten eten met het besef dat het het lichaam van brandstof voorziet. Net zoals we de juiste olie en benzine voor onze auto kiezen en zoals we weten, dat als we de verkeerde kiezen, de auto ons in de steek zal laten, zo zal ons lichaam hetzelfde doen.

We moeten aandacht besteden aan wat we eten en zoveel mogelijk kiezen voor biologisch, natuurlijk, seizoensgebonden, niet-verwerkt, zonder additieven.

Onze basisvoeding moet voornamelijk gebaseerd zijn op groenten, groene bladgroenten, fruit, granen, peulvruchten, noten, kruiden, kruidenthee en vis in plaats van vlees.

Vanwege het hoge percentage chlorofyl gehaltes hebben groenten, vooral donkergroene bladgroenten (snijbiet, spinazie, rucola, selderij, peterselie, enz.), een zeer belangrijke en centrale rol bij het vergroten van het zuurstof dragende vermogen van de bloed. Ze kunnen rauw worden geconsumeerd in salades of in sappen.

Een rauw veganistisch dieet klinkt misschien onaangenaam en nieuw, maar wanneer we ons voedsel koken, doden we het eigenlijk. Hoe meer rauw voedsel we consumeren en levendiger voedsel dat we kunnen eten, hoe levendiger onze eigen energie zal zijn. (Zie ook Simply Raw en Food Matters documentaires)

Ons lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid van alle voedselgroepen nodig.

Overdag drinken we idealiter 30 ml water per kg. Het heeft zowel toxine-oplossende effecten en helpt om vet af te werpen, wat een effect van gewichtsverlies heeft.

We moeten vermijden om een ​​combinatie van koolhydraten met eiwitten te consumeren om de spijsvertering te vergemakkelijken en om gemakkelijker af te vallen.

Gebruik Olijfolie in plaats van boter.

Aangezien vlees en zuivelproducten afkomstig zijn van dieren die zijn opgegroeid met antibiotica en groeihormonen, moeten we voorzichtig zijn bij het consumeren van dergelijke producten. We moeten organische kiezen en we moeten ze niet te vaak consumeren.

Alternatieve oplossingen zijn: Zeevis in plaats van vlees, peulvruchten voor eiwitondersteuning, geitenmelk of amandelmelk in plaats van melk.

We kunnen onze behoeften aan koolhydraten voornamelijk vaststellen met bruine rijst, quinoa, boekweit, wilde rijst, zoete aardappel, bruin brood.

We kunnen Himalayazout (met 84 ruwe natuurlijke mineralen) gebruiken in plaats van gewoon tafelzout.

Als je honger krijgt tijdens de dagelijkse drukte, kun je gezonde snacks eten zoals rauwe en ongezouten amandel / walnoot / hazelnoot, bij voorkeur een nacht geweekt, gemengd met vers of gedroogd fruit. Je kunt kleine plastic zakjes klaarmaken om de hele dag in je tas, in je auto en op kantoor te dragen.

We moeten leren eten volgens onze signalen van honger-verzadiging. Dit wordt verklaard met het concept Mindful Eating. In feite is dit het vergeten natuurlijke mechanisme van ons lichaam.

We hebben “gecontroleerde” omgevingen (thuis, kantoor, auto) en “ongecontroleerde” omgevingen (reizen, restaurant, luchtvaartmaatschappij, hotel, enz.) in ons leven waar we al deze dingen tot op zekere hoogte kunnen toepassen.

Hoewel het een goede oplossing is om ongezonde dingen niet in gecontroleerde omgevingen te brengen (wat je niet koopt, eet je niet op), is het ook een goed idee om de gezondste opties te selecteren in ongecontroleerde omgevingen.
Als je iets wilt bereiken, zul je een manier vinden, als je dat niet doet, zul je excuses vinden.