Pompoen soep
Super eenvoudig om te maken, natuurlijk glutenvrij en veganistisch, en ZO ongelooflijk gezellig en lekker.
INGREDIËNTEN
2 kopjes groentebouillon
4 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
1 wortel, geschild en grof gehakt
1 Granny Smith-appel, zonder klokhuis en grof gehakt
1 middelgrote (ongeveer 3-4 pond) pompoen, geschild, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
1 witte ui, geschild en grof gehakt
1 takje verse salie
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
1/8 theelepel cayennepeper
snufje gemalen kaneel en nootmuskaat
1/2 kop ingeblikte (ongezoete) kokosmelk
optionele garnituren: extra kokosmelk, gerookte paprika.
INSTRUCTIES
Voeg groentebouillon, knoflook, wortel, appel, pompoen, salie, ui, zout, peper, cayennepeper, kaneel en nootmuskaat toe aan een grote soeppan.
Bak op middelhoog tot het mengsel suddert. Dek af, zet het vuur laag tot middelhoog en laat 20-30 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn en gemakkelijk met een vork pureren.
Verwijder de salie en gooi deze weg. Roer de kokosmelk erdoor.
Gebruik een staafmixer om de soep tot een gladde massa te maken. (Of je kunt de soep in twee porties in een traditionele blender overzetten en tot een gladde puree maken, waarbij je uiterst voorzichtig bent om de blender niet te vol te vullen met een hete vloeistof.)
Proef en breng op smaak met extra zout, peper en cayennepeper indien nodig.
Serveer warm, gegarneerd met de gewenste garnituren.
OPMERKINGEN
Voor extra smaak, raad ik aan de knoflook en ui te sauteren voordat u de resterende ingrediënten toevoegt. Verhit gewoon 1 eetlepel olie op middelhoog vuur. Voeg de in blokjes gesneden ui toe en bak 5 minuten, onder af en toe roeren, tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens gehakte knoflook toe en bak nog 1-2 minuten tot het geurig is, onder af en toe roeren. Voeg vervolgens de resterende ingrediënten toe en ga verder met het recept.