Detox Soepen
Gebruik wortelgroenten, zoals wortels, pastinaak en uien voor een gezonde bron van zetmeel rijke koolhydraten, vitamine A en C, voedingsvezels en mineralen zoals kalium, calcium, ijzer, magnesium en zink.
Beta-caroteen en antioxidant-rijke pompoenen zoals butternut, donkere bladgroenten zoals boerenkool, snijbiet, waterkers en kool voor een gezonde dosis folaat, vitamine C en K, ijzer, magnesium en calcium
“Al deze groenten kunnen helpen om ontstekingen te bestrijden en uw lichaam te voorzien van een overvloed aan minerale co-factoren.”
Recept: Verrassend lekkere Groentesoep
Ingrediënten
6 uien, 3 groene paprika’s, 1 bos selderij, 1 witte kool, 3 tomaten, 4 wortelen of 2 winterpenen+ diverse andere groenten (optie) + kruiden.
Was en snijd de groenten in stukken. Kook ze in flink water ongeveer 1 uur en breng de soep op smaak met rozemarijn, oregano, tijm, peper.
Himalaya zout is een optie.
Haal de soep eventueel door de blender of staafmixer.
Deze soep bevat heel weinig calorieën.
Je voelt je goed terwijl je zoveel kunt eten als je wilt.
Gebruik deze bouillon of soep eventueel als basis voor andere soepen.
Boodschappen lijst voor de soep:
6 uien
3 groene paprika’s
1 bos selderij
1 witte kool
3 tomaten
4 wortelen of 2 winterpenen
+ diverse andere groenten (optie)
+ kruiden (optie)
Groene Groentesoep
BESCHRIJVING
Deze groene groentesoep zit boordevol heerlijke groenten en groenen, is snel en gemakkelijk te maken en smaakt zo heerlijk vers en lekker. Voel je vrij om producten toe te voegen of te vervangen, bijvoorbeeld met andere overgebleven groenten of groenen die je bij de hand hebt!
INGREDIËNTEN
1 eetlepel olijfolie
1 kleine witte ui, geschild en in blokjes gesneden
4 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
8 kopjes Groentebouillon
1 kleine kop broccoli, gehakt in hapklare roosjes
1 kleine bloemkool, in kleine hapjes gesneden
1 pot witte bonen, gespoeld en uitgelekt
2 theelepels gemalen komijn
1-2 theelepels zeezout
snufje gemalen rode pepervlokken en vers gemalen zwarte peper
6 kopjes babyspinazie
schil en sap van 1 citroen (ongeveer 2 eetlepels sap)
toppings: gesneden avocado, gehakte verse koriander en / of geroosterde zaden.
INSTRUCTIES
Verhit olie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg ui toe en bak 5 minuten, onder af en toe roeren, tot het zacht en doorschijnend is.
Roer de knoflook erdoor en bak nog 1-2 minuten, af en toe roerend, tot geurig.
Voeg de groentebouillon, broccoli, bloemkool, witte bonen, komijn, 1 theelepel zeezout, gemalen rode pepervlokken en zwarte peper toe en roer tot alles goed gemengd is. Blijf koken tot de soep suddert.
Zet het vuur laag tot middelhoog, dek af en laat 5-8 minuten sudderen, of tot de broccoli en bloemkool zacht zijn. Roer de spinazie erdoor en kook gedurende 1 minuut, of tot het licht verwelkt is.
Gebruik een staafmixer (of breng de soep in batches over naar een traditionele blender) om de soep tot een glad mengsel te maken.
Roer de citroenschil en het sap erdoor tot het is gemengd.
Proef en kruid de soep indien nodig met extra zout en peper.
Serveer warm, gegarneerd met de gewenste toppings.
Pompoen soep
Super eenvoudig om te maken, natuurlijk glutenvrij en veganistisch, en ZO ongelooflijk gezellig en lekker.
INGREDIËNTEN
2 kopjes groentebouillon
4 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
1 wortel, geschild en grof gehakt
1 Granny Smith-appel, zonder klokhuis en grof gehakt
1 middelgrote (ongeveer 3-4 pond) pompoen, geschild, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
1 witte ui, geschild en grof gehakt
1 takje verse salie
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
1/8 theelepel cayennepeper
snufje gemalen kaneel en nootmuskaat
1/2 kop ingeblikte (ongezoete) kokosmelk
optionele garnituren: extra kokosmelk, gerookte paprika.
INSTRUCTIES
Voeg groentebouillon, knoflook, wortel, appel, pompoen, salie, ui, zout, peper, cayennepeper, kaneel en nootmuskaat toe aan een grote soeppan.
Bak op middelhoog tot het mengsel suddert. Dek af, zet het vuur laag tot middelhoog en laat 20-30 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn en gemakkelijk met een vork pureren.
Verwijder de salie en gooi deze weg. Roer de kokosmelk erdoor.
Gebruik een staafmixer om de soep tot een gladde massa te maken. (Of je kunt de soep in twee porties in een traditionele blender overzetten en tot een gladde puree maken, waarbij je uiterst voorzichtig bent om de blender niet te vol te vullen met een hete vloeistof.)
Proef en breng op smaak met extra zout, peper en cayennepeper indien nodig.
Serveer warm, gegarneerd met de gewenste garnituren.
OPMERKINGEN
Voor extra smaak, raad ik aan de knoflook en ui te sauteren voordat u de resterende ingrediënten toevoegt. Verhit gewoon 1 eetlepel olie op middelhoog vuur. Voeg de in blokjes gesneden ui toe en bak 5 minuten, onder af en toe roeren, tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens gehakte knoflook toe en bak nog 1-2 minuten tot het geurig is, onder af en toe roeren. Voeg vervolgens de resterende ingrediënten toe en ga verder met het recept.
Gezonde Groentesoep
INGREDIËNTEN
2 eetlepels olijfolie
1 ui, geschild en in blokjes gesneden
3 grote tenen knoflook, fijngehakt
2 wortels, in blokjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
4 kopjes groentebouillon
2 blikjes in blokjes gesneden tomaten (met hun sappen) of verse tomaten zonder zaadlijsten en vel
1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden
1 paprika, zonder klokhuis en in blokjes gesneden
1 eetlepel Italiaanse kruiden
2 grote handenvol babyspinazie
fijn zeezout en vers gemalen zwarte peper
optionele garnituren: gehakte verse peterselie of basilicum,
INSTRUCTIES
Verhit olie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg ui toe en bak 4 minuten, af en toe roeren. Voeg knoflook, wortelen en selderij toe en bak nog 5 minuten, af en toe roeren.
Voeg groentebouillon, tomaten, zoete aardappel, paprika, en Italiaanse kruiden toe. Roer om te combineren.
Blijf koken tot de soep suddert. Zet het vuur laag, dek af en laat 10-15 minuten sudderen, of tot de zoete aardappelen zacht zijn.
Roer de spinazie erdoor. Breng de soep op smaak met zout en peper *.
Serveer warm.
OPMERKINGEN
Bewaar instructies: deze soep kan maximaal 3 dagen in een afgesloten bak worden bewaard of maximaal 3 maanden worden ingevroren.