Powerdetox_Affiliate_Banner

Het Powerdetox Kuurprogramma is gebaseerd op de beginselen van de Natuurlijke Hygiëne.

De Natuurlijke Hygiëne is een bijzonder gezondheidssysteem.

 

Het leert het belang van een natuurlijke levensstijl op alle

vlakken van het leven, maar vooral op het vlak van voeding.

 

Om de waarde van een zuiveringsperiode te appreciëren, is het goed de basisbeginselen van de natuurlijke hygiene te kennen en goed te begrijpen.

De Natuurlijke Hygiëne

Meer inzicht in de theorie

GEZONDHEID is de natuurlijke, evidente toestand van alle levende organismen. Deze toestand wordt bereikt en behouden door natuurlijke zelf-genezende processen.

Telkens als van deze gezonde toestand wordt afgeweken, ontstaat er een natuurlijk streven naar herstel van de natuurlijke toestand (evenwicht).

ALLE ZIEKTEN hebben één en slechts één oorzaak, nl. een of andere vorm van toxische verzadiging (zelfvergiftiging) op het cellulaire niveau, die aan de oppervlakte komt door de uitputting van de zenuw-energiereserves.

De diepere oorzaak van dit alles moet vooral gezocht worden in verkeerde levens- en voedingsgewoonten.

Het ELIMINEREN van abnormale stoffen, afkomstig uit metabolische activiteiten en toxische belasting van het ingenomen voedsel, gebeurt in stadia, net zoals de intoxicatie in stadia is gekomen.

Meestal is het optreden van ziekte zinvol en slechts een onderdeel van pogingen door het organisme om zich van deze toxinen te ontdoen.

De wijdverspreide gedachte dat BACTERIËN, micro-organismen, virussen, ‘kiemen’ of wat dan ook de oorzaak van ziekte zou zijn, wordt door de Natuurlijke Hygiëne van de hand gewezen. “De bacterie is niets, het terrein is alles“ is binnen de Natuurlijke Hygiëne een vaste overtuiging. (Weerstand)

Omdat alleen het lichaam in staat is het lichaam in zijn gezonde staat te HERSTELLEN, te reinigen en/of terug op te bouwen, verwerpt de Natuurlijke Hygiëne elke vorm van prikkelende, toxische, enerverende (voedings)praktijk.

Het gebruik van onnatuurlijke, chemische, toxische substanties “om een reactie op te wekken“ wordt in de Natuurlijke Hygiëne van de hand gewezen.

Het lichaam is in staat om zichzelf te reinigen en te genezen, op voorwaarde dat het de kans daartoe krijgt. De genezing gaat veel verder dan het onderdrukken van symptomen. Het gaat over een werkelijk fundamenteel herstel.

De Natuurlijke Hygiëne beveelt volgende voedingsmiddelen aan als de normale menselijke voeding: Volledige, rauwe plantenvoeding, gegeten met respect, goed gekauwd, juist gecombineerd en in aanvaardbare hoeveelheden, in een innerlijke toestand van ontspanning en rust. Deze voeding zorgt voor een invulling van alle lichaamsbehoeften.

Detox, ontslakken en ontzuren kan noodzakelijk zijn.
De Natuurlijke Hygiëne maakt gebruik van vastenperiodes, volgens de behoefte waarin het lichaam de mentale, fysische, emotionele rust krijgt, waarin het lichaam kan herstellen.

Zorgen voor je gezondheid is een stuk van ieders persoonlijke VERANTWOORDELIJKHEID. 

Volgens de Natuurlijke Hygiëne wordt deze verantwoordelijkheid het best gediend door het volgen van gezonde levensgewoonten.

Klik de groene button om verder te lezen…

detox theorie en inzicht