Detox Theorie

Powerdetox_Affiliate_Banner

Wat is het doel van deze cursus?

Het verspreiden van kennis om tot een zo bewust mogelijk leven te komen.
Het stimuleren van een gezonde levensstijl en persoonlijke ontwikkeling.

Detox Theorie

Meer inzicht in de theorie

De basis van een gezond en fit leven is balans

Balans is een gevolg van een goede combinatie van het drievoudig werk binnen ons lichaam.
 
Sterk vereenvoudigd kent het menselijk systeem 3 basisfuncties waarrond alle andere zijn opgebouwd:
 

1. De werking van de geest 

De centrale waar alles wordt geregistreerd, waar ervaringen uit het verleden worden omgezet in levenslessen voor het nu, waarin de verbeelding tijd en ruimte kan overstijgen.
 
De mens is wat hij in gedachten is. Gezien dit belangrijke feit, is de geest wel een zeer belangrijke functie. De geest onderhoudt contact met heel het lichaam. 
 
Via een complex zenuwstelsel staat de geest in verbinding met ieder onderdeel, tot de kleinste cel toe. Gezien in het leven een grote continuïteit te vinden is, zien we dat door dit samengaan, door deze intense samenwerking van geest & lichaam, iedere spanningsverandering, iedere gedachte met een bijzondere Inhoud – hetzij positief of negatief – wordt omgezet in lichaamsveranderingen.
 
De geest kan gezien worden als de centrale die heerst over de andere functies. Ze staat er niet los van. De geest is er voor en door het lichaam. 
 
De geest krijgt informatie over de voeding via de zintuigen en via de sensoren. Hoe beter die informatie is, hoe beter het autonoom zenuwstelsel kan inspelen op de noden van deze voeding.
 
De geest is uitgerust met zintuigen die ontworpen zijn om maximaal te kunnen “waarnemen”. Smaak, geur, gehoor, gezicht en tastzin doen meer dan alleen maar informatie opdoen.
 
Ze zorgen er elk op hun manier voor dat we het leven mooi vinden, en dat is zeer belangrijk voor een optimale gezondheid.
 

2. De beweging (het lichaam, het uiterlijk/uitstraling/energie)

De geest heeft de vrijheid te beschikken over een supergoed ontworpen bewegend lichaam. Leven is bewegen. 
 
Kijk maar eens naar de gehele menselijke constructie met al zijn gewrichten. Zij Is gemaakt om soepel te bewegen. 
 
De geest geeft aan hoe, waar en wanneer. De geest geeft een “zin” aan alle bewegingen die bewust of onbewust worden uitgevoerd.
De stofwisseling zorgt ervoor dat er voldoende energie beschikbaar is om de bewegingen en het werk van de geest mogelijk te maken.
 
Het lichaam is het Instrument om uit te voeren wat de geest beweegt De stofwisseling is de leverancier van brandstof en andere basisstoffen die nodig zijn om het organisme in goede conditie te houden.
 

3. De stofwisseling 

Bewegen en denken behoren tot de essentiële functies van het menselijk leven. Beide functies kosten energie. Het leven is een dynamisch proces waarbij elke functie, van grote spierarbeid, tot en met de cel activiteiten energie en zuurstof vereisen.
 
De stofwisseling zorgt er vooral voor dat de technische vereisten, namelijk het beschikken over energie voldaan zijn. 
Voeding moet zijn weg vinden door de stofwisseling en heeft tot taak het lichaam te ondersteunen In zijn twee eerste basisfuncties.
 
De stofwisseling is een zeer ruim gegeven waarbij de spijsvertering, (maag, darm, toeleveringsorganen) genoemd dient te worden, maar ook de ademhaling en andere opname- en ontgiftigingsmechanismen spelen hierbij een rol. Voeding staat ook in zeer nauwe relatie tot de geest de kwaliteit van de voeding zorgt op lange termijn voor de kwaliteit van het zenuwstelsel.
 
Voeding, normaal onze schakel met de natuur kan men niet herleiden tot een gesynthetiseerd samenraapsel ven dode chemische stoffen. Het wonder van de natuur heeft nog lang niet afgedaan! 
 
 

Powerdetox richt zich op het verbeteren en behouden van de eigen gezondheid op een natuurlijke wijze zonder daarbij in moeilijk te begrijpen wetenschappelijke terminologie te vervallen. 

Het is ons basisprincipe om de ‘gezondheidszoeker’ te informeren en motiveren, om met vreugde, persoonlijke inzet en discipline aan zijn gezond-wording mee te werken. Om ten slotte door de opgedane ervaring en scholing over voeding en levensgewoonten tot een betere gezondheid en levenskwaliteit te komen. 

Via de volgende drie stappen willen we je de weg wijzen naar een optimale gezondheid en een fit leven. Neem de tijd voor stap 1 …

Stap 1. Wordt bewust… 

Het her- en erkennen van de interactie tussen lichaam en geest, het herkaderen van de hieruit verkregen informatie en middels het activeren van het eigen potentieel werken aan een nieuw of ander levensperspectief.

Lees meer over het belang van Detoxen; Wees leergierig naar alles wat de gezondheid van je lichaam en geest betreft; Word jezelf bewust van de vervuiling; Heb de wens om dingen te veranderen; Wees vastberaden en maak tijd vrij voor Stap 2 … 

Stap 2. Reinig je darmstelsel en begin met een schone lei… 

Ontdoe je van oude slijmlagen (mucus) en toxische stoffen die soms jarenlang in de darm hebben moeten zitten. Gezonde voeding heeft weinig zin als de voedingsstoffen niet door de oude mucuslagen heen kunnen dringen.

Meerdere veelvoorkomende ziekten zoals migraine, astmatische bronchitis, bepaalde reumatische aandoeningen, huidaandoeningen als psoriasis en eczeem, vetzucht, rugpijnen, overgangsklachten, algemene moeheid en lusteloosheid reageren goed op een reinigingskuur.

Ook diverse soorten darmziekten kunnen gunstig op een darmreiniging reageren. Zelfs bepaalde psychische klachten, zoals lichte depressies en nervositeit, worden gunstig beïnvloed. Reinig eerst je gehele darmstelsel en je bent klaar voor stap 3. 

Stap 3. Leef een gezond, fit en energiek leven…

De beloning van het ontslakken: Cellulitis verdwijnt, er komt nieuwe haargroei bij op het hoofd, slaapstoringen en nervositeit verdwenen, de stemming vebetert en de mens wordt weer vervuld van levensvreugde, optimisme en humor. Met kan zich beter concentreren, het geheugen functioneert beter, hoofdpijn en menstruatieklachten behoren zijn voorbij. Als je jezelf niet weer opnieuw vervuild, staat je een gezond leven te wachten. 

Een goede gezondheid is niet van ouderdom afhankelijk. Het gebruik van gezonde, levenskrachtige voeding helpt om gezonde cellen te bouwen, wat resulteert in gezondheid en herstel van de genezende krachten van het eigen lichaam. 

De interactie tussen lichaam en geest faciliteert op krachtige wijze nieuwe perspectieven.

Klik de groene button hieronder om verder te lezen….

 

Gastro intestinale therapie