Wat is Detoxen? En waarom zou ik het gaan doen??

Aanmelden als professional of affiliate

Wat is Detoxen

Een detox kuur doen houdt in dat je het lichaam gaat reinigen met behulp van gezonde voeding en veel vocht (groentesap, fruitsap, water, kruidenthee).

Aan de hand van een tijdelijk aangepast voedingsschema reinig je het lichaam alleen al puur door je voedingspatroon aan te passen. Daarnaast gebruik je aanvullende en reinigende, natuurlijk supplementen, die de reiniging versterken.

Daarnaast vullen ze ook bepaalde behoeftes aan eiwitten, vitaminen, mineralen aan. En om het helemaal kompleet te maken reinig je de dikke darm tijdelijk met darmspoelingen oftewel klysma’s.

Wat is detox helemaal?

Ontzuren, ontslakken, ontwennen, terug naar jezelf, een reset-button drukken, aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, rust, Reiniging van het lichaam en reiniging van geest, het is doen en laten, jezelf overwinnen.

Detoxen is een re-generatie proces om te komen tot een optimale kwaliteit van leven. Het streven naar en beleven van een gezonde geest in een gezond lichaam.

Waarom Detoxen

De één uit nieuwsgierigheid, interesse of ongerustheid. De ander wordt door ‘de lijn’, kwaaltjes of allergieën op het spoor gezet. Weer een ander wordt door ernstige ziekte min of meer gedwongen, als laatste redmiddel.

 Eenmaal er mee begonnen, laat het mensen vaak niet meer los.
“Al gauw merk je dat kleine en grotere lichamelijke ongemakken verdwijnen, dat je rustiger wordt en de kwaliteit van je leven verbetert.”

Verandering van voeding werkt ook door op andere terreinen. Je kunt een andere kijk op de wereld krijgen, je meer op het mentale en spirituele vlak ontwikkelen, meer respect krijgen voor menselijke tradities, voor natuur en milieu.

Met Powerdetox leer je je oorspronkelijke kwaliteiten ontdekken, zodat je op den duur weer kunt vertrouwen op je eigen intuïtie. Je kunt daarbij natuurlijk hulp inroepen van mensen die langer ervaring hebben met Powerdetox.

Maar wat geldt voor meer dingen in het leven: je zult het meeste zelf mogen uitzoeken, want ieder mens is anders, heeft zijn eigen mogelijkheden, omstandigheden, wensen en behoeften.

De mens is al eeuwen bezig met het verbeteren van onze gezondheid. En terecht.

Ons lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei vormen van vervuiling. Het snelle tempo van de moderne samenleving heeft vaak tot gevolg dat we het gemak boven gezond verkiezen.

Denk bijvoorbeeld aan junkfood en kant-en-klaar maaltijden. Lekker, maar vol met conserveringsmiddelen, kleur- en smaakstoffen.

Nicotine, alcohol en zelfs de vervuilde lucht die wij inademen zijn schadelijk voor onze gezondheid. Daarnaast hebben veel mensen te maken met stress, die het lichaam niet ten goede komt. Afvalstoffen, ook wel slakken genoemd, hopen zich op in het lichaam.

Voor het verwerken van deze afvalstoffen, beschikt ons lichaam over een eigen “opruimdienst”. Organen als de lever en nieren zorgen onder andere voor de verwerking van deze afvalstoffen.

Ons lichaam bestaat uit miljarden cellen. Al deze cellen hebben een bepaald energieniveau om ons lichaam in goede conditie te houden. Dat werkt bij een “normaal mens” helemaal vanzelf. Het lichaam heeft daarvoor een eigen opruimdienst.

Maar door de aanwezige afvalstoffen, wordt het energieniveau van onze cellen verstoord en kunnen bepaalde lichaamsfuncties zoals die van de nieren, lever en darmen niet meer optimaal functioneren. Ons, met westerse voeding volgepropte lichaam is vaak niet in staat deze hoeveelheden afvalstoffen, oftewel slakken, uit zichzelf het lichaam uit te werken.

Aanwezigheid van slakken in ons lichaam kan vermoeidheid en futloosheid tot gevolg hebben en leiden tot onprettige ziektetoestanden.

Door verkeerde leef- en eetgewoonten is het lichaam onvoldoende in staat om alle afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Wanneer teveel afvalstoffen in ons lichaam zijn opgeslagen kunnen hierdoor allerlei kwaaltjes ontstaan: men voelt zich minder fit en de huid ziet er ongezond uit. Op de lange duur kunnen door het ophopen van afvalstoffen ook chronische kwalen ontstaan. Hierover zal je op de volgende pagina’s meer lezen.

Als er teveel zuurvormend voedsel gegeten wordt (voedsel dat zuur is nadat het is afgebroken) kunnen de darmen het voedsel niet goed verteren en de voedingsstoffen niet doorgeven.

Erger nog: de binnenwand van de darm wordt bedekt met een slijmachtige laag, “mucoïde plak” genoemd, die tot doel heeft de darmwand tegen het niet-alkalische milieu te beschermen.

Als er voortdurend zuurvormend voedsel wordt gegeten dan worden steeds meer lagen mucoïde plak in de darmen aangemaakt.

De plak verhindert niet alleen de voedingsstoffen om de darmwand te bereiken, maar zorgt tevens voor het ontstaan van een milieu waarin zich gemakkelijk ongezonde bacteriën en parasieten kunnen ontwikkelen.

Het spijsverteringssysteem wordt dan steeds giftiger en produceert minder voedingsstoffen. Het spijsverteringssysteem wordt daardoor een belemmering voor het naar behoren functioneren van de organen in het lichaam. Het lichaam verzwakt en als deze situatie in de loop der tijd verergert, zullen op den duur ziekten de overhand krijgen.

Door verkeerde voedings- en leefgewoonten wordt ook de darmflora ernstig verstoord.

Er ontwikkelt zich een flora die overheerst wordt door rottingsbacteriën. Hierdoor komen nog meer afvalstoffen in het lichaam en ook de voedingstoffen uit de voeding worden minder goed opgenomen.

Voor onze algehele gezondheid is het van groot belang om regelmatig de opgehoopte afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Waarom Powerdetox?
Er zijn nog zoveel andere aanbieders van detox producten?

Omdat Powerdetox als enige aanbieder de betaalbare basis ingredienten aanbied welke in geen enkele goede detox kuur of afslank kuur of vasten kuur zouden mogen ontbreken.

Wat doen deze basis producten dan?

De basis van elk goed dieet of detox kuur is om het darmstelsel eerst geheel leeg te maken en daarna te vullen en in beweging te houden met water-oplosbare vezels, zoals darmmanagement welke als een zachte bezem door de darm gaat en daar alles meeneemt dat er NIET thuishoort. (oude resten, mucus e.d.)

Daarnaast wordt de darmflora aangevuld en verstevigt met de juiste, goede bacteriën, o.a. 9 verschillende darmflora.

De synergie tussen de bestanddelen, de pre- en pro biotica en het eenvoudige kuur proces dat door iedereen uit te voeren is, maken de Powerdetox kuur uniek.

author avatar
Sven Author & Product Research / Development
author avatar
Sven Author & Product Research / Development

Tijdelijk
Gratis DARMMANAGEMENT PRO
Wij hechten veel waarde aan het helpen van mensen bij het verbeteren van hun gezondheid en welzijn. We zijn ervan overtuigd dat Darmmanagement een belangrijke rol kan spelen in dit proces. Profiteer Vandaag
DarmmanagementPRO50
error: Oeps, dat is vervelend....